Att sätta mål inför 2014.

 
 

insta 004

 

Att sluta röka. Börja äta nyttigare. Att avsätta minst 1 kväll i veckan för egentid eller att anmäla sig till Stockholm maraton  Ja, listan över nyårslöften går att göras lång. Själv? Själv gillar jag inte nyårslöften. Ordet för mig har en negativ klang och medför endast ångest om man inte lyckas uppnå sina specifika önskningar.

 

Så nej, inga löften för 2014 kommer skrivas ner för min del, däremot så vill jag gärna sätta upp mål för det nya året. Skrev en sådan lista för ungefär 1 år sedan och hittade den dagarna innan jul. Trots att jag helt hade glömt av denna lista såg jag att 4 av 7 punkter på den faktiskt hade infunnit sig under det gångna året och sådant är ju alltid lite tillfredsställande. När livet tar den riktning man önskar. Vad min lista inför 2014 innehåller kommer jag att behålla för mig själv. Men, det blir i alla fall inga mål om magrutor, välsvarvade ben eller trimmade biceps. Nej, jag vet exakt vad som krävs för att nå dit och jag kan bara säga att jag gillar mat alldeles för mycket för att göra den uppoffringen.

 

Men att träna, ja det kommer jag göra och jag är bara tacksam över att kunna träna. Efter trafikolyckan i augusti (läs mer om det här) då hjärnskakningen visade sig vara betydligt värre än vad som först antogs fick jag träningsförbud. Har sedan kämpat med detta förbud i 4 månader tills jag insåg att kroppen tog mer stryk av att inte träna än att faktiskt göra det. Så det är med glädje som jag regelbundet kommer besöka gymmet från och med nu. För jag behöver träningen. Behöver den lika mycket som sömnen, maten och vännerna. Den gör mig piggare, gladare och starkare och den bidrar ju faktiskt också till att allt inte dallrar när jag går på stranden iförd endast bikini.

 

 

nya löften om träning eller ej så är jag vansinnigt pepp på att komma tillbaks på banan.

 
 

signatur

 
 

6 kommentarer till “Att sätta mål inför 2014.

  1. ta mig rätt nu. jag gillar verkligen din blogg men jag blir GALEN på hur bloggare skriver i sina bloggar om nyårslöften/mål/utmaningar whatever. Det slutar ju ändå med att det handlar om utseende. för är det hela världen om du ”dallrar” i din bikini? Allt det du skrev om trafikolycka, träning gör dig pigg, ger energi osv, förtas av den allra sista meningen. Den om att din kropp inte ska/bör/får dallra.

    jag blir ledsen, tömd på energi och oerhört frustrerad. För hur mycket bloggare skriver fint om sina nyårslöften/mål så lyser det igenom. Nästan alla har ett sådant behov av att ändra sig. Ingen har som mål att bara älska skiten ur sig själv.

    som sagt, ta mig på rätt sätt. detta är bara ett argument från min sida och på inget sätt en ”krigsförklaring”. Jag hade bara blivit så glad om du skrev ”2014 – året jag älskar min bikinikropp! BAM!” och inte daller hit och daller dit.

    kram

    1. Sv: Hej Frida, vad tråkigt om det uppfattades som att ”dallret” var den främsta orsaken till att jag väljer att träna. Jag skrev den sista meningen med en glimt i ögat och det är verkligen inte alls viktigt i förhållande till de andra fördelar som träning ger. Jag gillar, ärligt sagt, min kropp och tränar för att behålla den i dess befintliga form. En form som gör att jag klarar av ett stillasittande arbete, bärande av tunga matkassar uppför trapporna hem och en kropp som håller mig frisk. Dessutom älskar jag mat och skulle aldrig för mitt liv köra på någon diet. Är utbildad hälsorådgivare/friskvårdskonsulent och tycker det är skamligt med alla nya råd och rön som kommer hela tiden. Hoppas att fler människor ska se igenom dem.
      Kramar till dig

      1. Tack för bra och informativt svar. Du är ju långt i från ”den värsta” =), utan jag tror bara att du blev spiken i kistan. Jag har läst igenom din blogg under dagen och ser att du jobbar som träningsinstruktör (tror jag). Därmed förstår jag hur träning verkligen är en hobby för dig vilket jag verkligen tycker är kanon. Det där med dallret, visserligen sagt med glimten i ögat, blir dock på nått viss lite förnedrande för alla de kvinnor, mig själv inkluderad, som är betydligt dallrigare än du. ”om någon som hon säger så, ja usch då är jag verkligen ful”. Det blir en påminnelse till alla tjejer om att fortsätta kampen i att bli smalare.

        MEN jag har som sagt läst igenom din blogg och du verkar vara en jättefin tjej med fötterna på jorden så för min del är vi cool! =)

        kram på dig

        1. Det var inte min mening att trampa någon på tårna. Tycker verkligen inte att man ska eftersträva något slags ideal, det är ju bara så otroligt dumt och jag är väldigt glad över att vi talar samma språk här 🙂 Stor kram!

  2. Ha ha jag läste först det som att du skulle sluta röka. Tänkte whaaat, det kändes så inte du 🙂 Jag brukar inte heller ha några nyårslöften utan istället bara fortsätta träna och göra saker som får mig att må bra.

    1. Ha ha, nej det ska allt mycket till innan jag placerar en cigarett mot mina läppar.
      Precis, jag håller med dig, att må bra är den viktigaste aspekten av träning 🙂 Sedan kan man ju alltid sätta andra mål med året, sådant som rör personlig- eller karriärsmässig utveckling 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg