I chased your love around a figure 8.

 
 

fisksoppa 003

 

fisksoppa 004

 

fisksoppa 005

 

fisksoppa 002

 

I söndags var jag och mamma bjudna på söndagsmiddag hemma hos min tvillingssyster och hennes kille. Och där, där bjöds det på fisksoppa, färskt bröd, reseplanerande och kaffe. Och jag hade med en det-är-du-värd-present till världens bästa syster och medan vi hämtade påtår till kaffet skrev vi långa inköpslistor inför det som komma skall. Jag har sagt det förut men det är värt att nämna igen, planerandet – oftast lika bra som själva målet.

 

fisksoppa 001

 

fisksoppa 006

 

Fisksoppan då, ett gammal recept från pappa som ofta återkommer i veckomatsedeln, både hemma hos mig och hos systern.

 

Fisksoppa

1 st hackad gul lök

2 st pressande vitlöksklyftor

2 tsk curry

1 burk krossade tomater

1 st fiskbuljongtärning

5 dl vatten

1 ½ dl matlagningsgrädde

1 burk hackade konserverade persikor

500 gr fisk i bitar t.ex. torsk, sej, hälleflundra

salt och peppar efter smak

ev. räkor till garnering

 

Bryn lök och vitlök i olja. Tillsätt curry, tomater, buljong och vatten, låt koka i 10 minuter. Tillsätt persikor och grädde, låt koka i ytterligare 10 minuter. Tillsätt fiskbitarna (ca 2x2x2cm) och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkor precis innan servering.

 
 

signatur

 
 

Förresten, nagellacket på bilderna ovan är från Isadora och heter Sugar Crush (toksnyggt och sitter som berget, haft mitt i över en vecka nu och det är fortfarande lika snyggt som dagen jag målade det).

 
 

4 kommentarer till “I chased your love around a figure 8.

  1. Nu blev jag toppen glad!! Här satt jag precis och funderade på vad jag ska laga för ny god soppa till middag i morgon, samtidigt som jag slösurfar runt . Och så löste det sig innan jag ens hann att leta fram något… TACK! Ser fram emot att få smaka på detta.. Ha en trevlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg