Att har kommit över tomheten och att snart ha helg.

 
 

outfit 014a

 

Ni vet känslan efter semestern? Tomheten. Den som bara kryper sig på efter att man har varit med om något helt fantastiskt. Samma känsla som går att jämföra med dagen-efter-julafton-känslan som man upplevde som barn. När liksom månader av förväntan och längtan plötsligt är över, på en.endaste.dag.

 

outfit 014d

 

outfit 014e

 

Ja, att komma hem efter en semester innebär oftast väldigt blandade känslor hos mig. Visst är det skönt att komma hem, hemma är alltid hemma liksom. Men den sköna känslan hamnar oftast i skymundan för känslor som säger ”vad vill jag göra med mitt liv?”, ”vad värdesätter jag?” eller ”vad ska jag nu se fram emot?”och när människor i min närhet fortfarande pratar om samma problem som för några veckor sedan, eller om senaste skvallret eller om den senaste utekvällen som om det vore ett botemedel mot cancer vill jag bara ställa mig upp och skrika MEN VET NI INTE HUR MYCKET MER DET FINNS AV LIVET? HUR MYCKET NI MISSAR! Men ja, det kan jag ju förstås inte göra, för då hade väl nästa steg varit att klä sig i en särk med otvättat, rufsigt hår och något kryptiskt budskap tryckt på bröstet.

 

outfit 014c

 

Men ja, jag blir alltid lite rubbad efter en resa. Som om jag ser på världen med nya ögon och verkligen inser att livet är på tok för kort för att inte göra det man älskar. Och att få ut mesta möjliga av den tid vi har.

 

Det är som att saker jag värdesatte högt innan resan bleknat i jämförelse med det man nyss upplevt. Och det är samma känsla. Efter varje resa.

 

outfit 014b

 

outfit 014f

 

Fast jag vet att det ordnar upp sig. Idag har jag varit hemma en vecka. Och tomheten har lagt sig och jag ser faktiskt fram emot helgen och samma saker som jag gjorde innan semestern. Ser fram emot att  ta ett glas vin imorgon kväll, ser fram emot långa promenader i vårsolen (som SHMI utlovat), ser fram emot att duka upp långfrukost med kaffe och prasslande tidningar, ser fram emot att träffa de människor jag tycker om och jag ser fram emot att plöja avsnitt efter avsnitt med serier i soffan.

 
 

Så,

 

jag antar att vardagen rullar på. Även efter semestern. Det är bara det att återhämtningstiden blir lite längre än vanligt.  Men även om återhämtningstiden blir lång spanar jag redan efter nya resor, för de får mig att vilja göra så mycket mer och det är en egenskap jag värdesätter högt. Drivkraften.

 
 

Favoritklänning – Åhlens
Smycken – H&M samt The Jewelry

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg