Portalkonferens – part #1

 
 

portal 001

 

Och så blev det dags,

 

för lördagen jag väntat så länge på och som jag sett fram emot så mycket att det inte går att beskriva med ord. Och tidigt lördag morgon åkte jag med pappa ner till Växjö där jag mötte upp Inredningsfrun Marika och vi tog oss den sista biten till Malmö. Marika, alltså. Vilken pingla! Så vansinnigt vacker och rolig och med ett skratt som liksom inte kunde hållas inne utan bara kastades rakt ut på det där ärliga, härliga sättet som smittar av sig så att man till slut bara ligger i en fnissande hög.
 
Väl på plats sen efter att ha försökt checka in på fel hotell och nästan gått vilse mötte vi upp världens bästa Glamourpsykolog Gina som bodde på samma hotell som mig och vi tog oss till Johan P där alla andra fantastiska personer från Elsas Entourage befann sig. Och det var en såndär häftig känsla. Att möta människor vars bloggar man läst under flera års tid, det kändes både självklart och naturligt men också overkligt på samma gång. Men herregud vilka fantastiska människor! Och efter kramar och åh:ande och fnitter placerade vi oss i den urtjusiga konferenslokalen med dubbla spegeldörrar och dagen kunde börja.
 
 
portal 010

 

portal 002

 

portal 003
 
 
Och dagen började med en föreläsning av fina AttVaraNågonsfru Emma. Och jag menar inte nog med att hon ser FANTASTISK ut, ni ska HÖRA den här kvinnan. 50 minuters föreläsning om bloggande och som i mina öron var 50 minuters ren och skär pepp-talk och som gjorde att tankarna i mitt huvud dansade polka och jutterbugg samtidigt. Och lagom tills det var dags för lunch kändes det som om Emma hade satt igång något inom mig, något som studsade inombords och fyllde mig med ett rus lika starkt som annars bara fem koppar kaffe på raken kan medföra. Bästa känslan.
 
 
portal 004

 

portal 006

 

portal 007

 

portal 008

 

portal 005

 

portal 009

 
 
Men, det var nu lunch jag fick lägga band på mitt studsande för stunden och istället fokusera på maten. Och ja, låt oss säga att det inte var särskilt svårt. För när man är en sådan person som ”lever för att äta” istället för att ”äta för att leva”, ja då är Johan P det perfekta stället att vistas på. Här har de förstått grejen kände jag. Med ljusa lokaler, otroligt trevlig personal och mat utöver denna värld. Herregud så gott det var. Och mellan tuggorna och prat över borden lärde Mat med vänner Mauro mig det senaste inom matfoto och vi fotograferade halvätna tallrikar för glatta livet och diskuterade fulfotografering, äkta smör och Ystad tillsammans med Banditen som satt till vänster om mig med Skånedialekt och var så vacker att det nästan gjorde ont.
 
 
portal 011
 
 
Efter maten var det sedan dags för kaffe och den bästa efterrätt man kan tänka sig; goodibagsöppning! Och vi var som barn på julafton och åh:ade och ah:ade och utropade herreguuud med jämna mellanrum och kunde inte förstå att allt det här var till oss. Och jag? ja jag fick nypa mig i armen ungefär var 12:e sekund tills huden domnade och jag förstod att det var på riktigt.
 
 
portal 012

 

portal 013

 

portal 014

 

portal 018
 
 
Och när det liksom knappast kunde bli bättre föste Emma ut oss till köksbaren där en söt kille väntade med små knivar, handdukar och ett helt fat fullt av ostron. Jag hade aldrig ätit ostron tidigare och inte heller Marika eller Gina och jag hade hög puls och svettades över tanken på vad händer om jag inte får i mig det? Tänk om jag bara tuggar och tuggar och det inte går att svälja? (så var det första gången jag åt sushi, jag rullade runt den stackars biten i munnen medan den bara tycktes bli större och större och till slut var jag tvungen att spotta ut för att inte kräkas). Så ja, vi var lite nervösa. Och fnittriga. Och när Marika påpekade att hon nog minsann inte kunde svälja så mycket vatten på en gång ja då höll jag på att bryta ihop. Men det klart att jag skulle smaka, det skulle jag. Och vet ni? det var faktiskt gott, riktigt riktigt gott. Och medan vi mumsade ostron för glatta livet smög Mat med vänner Nino och Emma iväg och sladdade sedan tillbaka med händerna fulla av öronproppar. Ta på dessa sa de och vi alla följde efter som en skock förvirrade får tillbaka till konferenslokalen.
 
 
portal 017

 

portal 015

 

portal 016
 
 
Nino, duktiga, driftiga och härliga Nino hade fixat livemusik till oss. Och inte vilket band som helst. Utan Oskar Jagne och hans gäng som körde deras senaste hits och kommande sommarplågor för oss. Vilket draaag! Och medan vi skakade rumpa och rappade med i texterna serverades bubbel på löpande band och vi skålade och dansade och log med hela ansiktet. En perfekt avslutning för del 1 av portalkonferensen och efteråt släntrade vi lyckliga iväg till hotellen och gjorde oss beredda på fortsättningen.
 
 
Vill du också lyssna på Oskar Jagne & Co? Gå då in här och var beredd på att digga med.

 
 

Under dagen hade jag på mig:
zebramönstrad skjorta – H&M
Svarta Jeans – DrDenim
Smycken – Blandade ställen

 
 

signatur

 
 

1 kommentar till “Portalkonferens – part #1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg