Favoritblomma.

 
 

pelargoner 002

 
 

Alltså, jag älskar pelargoner! De skira, pastelliga blommorna och de svagt doftande bladen påminner mig om barndom och solsken och sommarlov.

 
 

pelargoner 003

 

pelargoner 004

 
 

Och pelargoner kan man ha lite varstans tycker jag. I vardagsrumsfönstret, på köksbordet, inomhus eller utomhus. De är vackra i alla sin enkelhet men kommer till sin absolut fulla rätt om de matchas med ytor som är slitna, tilltufsade och grova (som nedslitet trä, smutsig terrakotta eller grovt linnetyg). Kontrasten mellan det späda och robusta alltså, det är den som gör det.

 
 

Kruka i flätat korg & lampfot – loppisfynd
Vit urna – Blomsterlandet
Doftljus i träbehållare – Af Svedala (HÄR)

 
 

signatur

 
 

6 kommentarer till “Favoritblomma.

  1. Pelargoner är ljuvliga och som du säger, finast ihop med det lite ruffa och slitna. Dock solälskande så på en hylla inne i rummet kommer de kanske inte till sin fulla rätt och ger praktfull blom. Pelargoner ska vara, i mitt tycke, frodiga med mkt blom. Inge vidare fina när de får växa enbart på höjden. Man får knipsa och knipsa för bästa resultat. Du har så mysigt i ditt hem och din blogg är fantastisk. Kram 🙂

    1. Ja, det gäller att sköta om de små liven så de blir riktigt tjocka och frodiga 🙂 (får komma ihåg att ställa den i köksfönstret när jag går hemifrån varje morgon så att den kan lapa så mycket solsken som möjligt).
      Kram och tack för de fina orden 🙂

  2. Fram till för något år sedan tyckte jag att Pelargoner var riktiga tantblommor, de skulle aaldrig få komma in i min lägenhet! Men nu har jag helvänt, älskar pelargoner! Och snyggt loppisfynd, korgen passar ju perfekt där på hyllan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg