Svett & Etikett samt årets första dopp.

 
 

åretsförsta 001

 
 

Idag var det dags. För årets första dopp.

 

Efter jobbet tog jag bilen till gymmet för instruktörsjobb och termometern visade på 29 grader och inne på gymmet måste det nog ha varit det dubbla. Så att jag skulle åka ut till havet efteråt, ja det var det liksom ingen som helst tvekan om.

 
 

åretsförsta 004

 

åretsförsta 003

 
 

Havet. Det är när jag har möjlighet att åka ut för ett kvällsdopp som jag återigen påminns om vilken tur jag har som bor vid havet. Det har blivit en nödvändighet för mig, bara vetskapen om att havet ligger gångavstånd från staden jag bor i fyller mig både med ett lugn och med en trygghet som inte går att förklara.

 

Och ikväll åkte jag till havet för årets första dopp. Förra årets sista dopp? Ja, det tog jag i september. De sista dagarna av min sjukskrivning efter trafikolyckan var jag såpass pigg att jag kunde ta mig ut. Och jag tog mig då till havet, tidig morgon då luften var hög och klar men ännu fylld av värme efter den gångna sommaren. Då? Då tog jag morgondopp med pensionärer i badmössa och simmade långsamma simtag i ett kallt vatten. Glad över att ha överlevt. Glad över att få känna vatten igen och tacksam över att just jag fick fortsätta leva och uppskatta de små sakerna än mer än vad jag gjorde innan.

 
 

åretsförsta 005

 

åretsförsta 002

 

åretsförsta 006

 
 

Och nu är det alltså dags igen. För badsäsong. Och jag åkte ut efter instruktörstiden på gymmet och bytte om i de omsorgsfullt byggda omklädningsbåsen och sedan trippade jag längs bryggan ut till havet. Ett vatten som inte alls var kallt utan bara svalt och skönt mot min varma kropp. Och även idag tog jag simtag, men korta sådana för sedan satte jag mig istället på bryggan. Satte mig och njöt av kvällssol och promenerande människor och fågelkvitter och känslan av att det är här allt börjar.

 

Sommaren, du är tamigtusan det bästa vi har. Och nu? Nu tänkte jag smälla på några avsnitt av Svett & Etikett och bara landa i soffan. Har ni sett dom avsnitten? Så jäkla bra.

 
 

”Att springa en halvmara och göra ungefär en miljard solhälsningar är exakt noll svårt om man jämför med att dansa helt nykter tillsammans med femtioelva andra vilt främmande guldfärgade människor i ett helt upplyst rum. Men sen satte dom på Sandstorm”.

 

Haha DÖR.

 

Finns på STV Play. Se det.

 
 

Bikini – köpt på Stadium

 
 

signatur

 
 

5 kommentarer till “Svett & Etikett samt årets första dopp.

  1. Men åhhh vad underbart! Jag önskar att jag hade tiden till det men just nu är det bara plugg och träning som hinns med, på ett ungefär…

  2. Åh, vilka underbara bilder! Så många gånger jag har badat just vid den bryggan och stranden (när jag var liten och inte kunde simma ännu). Jag älskar Uddevalla just för närheten till havet och så fort jag är där besöker jag Gustavsberg och Snäckan 🙂 Tog en bild sist jag var där på vandrarhemmet som är i nästan exakt samma vinkel som din bild ( http://minafinastesaker.blogspot.se/2014/05/snabbvisit-i-uddevalla.html ), blev så glad att se igen i skymning! Tack för fina bilder och inspirerande blogg!

  3. Helt fantastiska bilder – som alltid!
    Vi har plöjt igenom några Svett & Etikett, riktigt bra program! Har är så sprettig på ett roligt sätt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg