Att ha firat midsommar.

 
 

midsommar 015

 

midsommar 008

 

midsommar 007

 

midsommar 021

 

midsommar 006

 

midsommar 020

 

midsommar 014

 
 

Och så har vi firat Midsommar. Den högtid i Sverige som jag tycker allra mest om och som i år blev den bästa på mycket, mycket länge.

 

Vi befann oss i ett hus mitt ute i naturen och bara ett stenkast från laxrosa klippor och blått hav. Här ägnade vi förmiddagen åt att fixa i ordning all mat som skulle ätas medan gästerna droppade in en efter en och jag fick fira med alla de jag älskar i år. Syrran och hennes kille hade rest från Skövde, Sarah och Joakim hade åkt från Oslo och så har vi ju favoriterna – de nya älskade som bor i samma stad som jag. Det är så skönt det där, när man kan blanda människor som aldrig träffats förut men ändå vet att de kommer trivas i varandras sällskap.

 

Och när jag ser mina nyfunna vänner omfamna och skratta med de vänner jag haft i 20 år är det som om hjärtat svämmar över av kärlek.

 
 

midsommar 012

 

midsommar 011

 

midsommar 010midsommar 019

 

midsommar 005midsommar 016

 

midsommar 013

 

midsommar 017

 
 

Vi började med sillunch. Och vi dukade upp långbord och åt sill och potatis och drack nubbe och sjöng visor medan solen strålade från en blå himmel och i var bländande vackra allihop. Och när maten var uppäten påbörjade vi lekarna som fick oss att bokstavligen talat komma varandra närmare och till slut låg vi bara i stora högar och kiknade av skratt medan vi konstaterade att vi förmodligen skulle ha träningsvärk imorgon, både i lårmuskler och skrattmusklerna.

 

Och vädret ja, vädret var tacksamt igår. Det regnade inte en endaste droppe på hela dagen och solen värmde skönt på altanen och luften var stilla sånär som på några små brisar från havet som fick både flaggorna och klänningarna att vaja lätt i vinden. Och tröjorna åkte inte på förrän efter vi hade grillat och bestämde oss för att ta en tur ned till sjöboden.

 

Ned till sjöboden för att se havet och beundra utsikten och göra av med lite energi så att vi skulle orka med jordgubbstårtorna sen när vi kom hem.

 
 

midsommar 018

 

midsommar 022

 

midsommar 023

 

midsommar 027

 

midsommar 009

 

midsommar 025

 

midsommar 024

 

midsommar 028midsommar 026

 

midsommar 032

 

midsommar 030

 

midsommar 029midsommar 031

 
 

Ja,

 
Midsommarafton. Den bästa på mycket mycket länge och dagen då jag samlade de personer jag tycker mest om och firade midsommar enligt konstens alla regler.

 
 

Klänning – Gammal från Cubus
Kimono – Lindex
Cardigan – Selected femme

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “Att ha firat midsommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg