Malmö – Gamla stan – Bastard.

 
 

malmö 012

 

malmö 007

 

malmö 013

 

malmö 003

 

malmö 002

 
 

I fredags hade jag och syster roadtrip under de varma eftermiddagstimmarna. Vi drack isbitsklirrande lattes, lyssnade på housemusik, vevade ner rutorna och lät händerna följa vinden medan vi körde 40 mil ner till Malmö.

 

40 mil och den bästa uppladdningen man kan tänka sig i ett landskap som badade av solsken, honungsgula fält och med en förväntan och glädje i luften så stark att man kunde ta på den. Den kommande helgen i Malmö bar med sig så mycket av det jag älskar. Egentid tillsammans med världens bästa tvillingssyster, den skånska dialekten vart man än vände sig, festivalsugna människor, värme och hotellvistelse. Och när vi rullade in i gamla stan på kullerstensgator visade klockan på middagstid och när vi checkat in på hotellet skickade jag meddelande till Matmedvänner-gänget och frågade efter bra tips på matställen. För jag tänkte att är det några som kan tipsa om bra gastronomiska ställen i staden så är det tre skånepågar med en enorm kärlek för mat och det njutningsfulla i livet.

 
 

Och mycket riktigt, efter bara några minuter fick jag tips om både restauranger och kaféer som de trodde vi skulle älska. Och eftersom vi bodde i Gamla stan och hade spenderat 40 mil i bil valde vi det ställe som låg närmast oss; Bastard.

 
 

malmö 008

 

malmö 009

 

malmö 005

 

malmö 004

malmö 011

 
 

Och när vi kom dit stod människor i kö utanför, men vi slog på vårt charmigaste leende och hade turen eftersom vi bara var ett sällskap på två och inte åtta och kyparen sa att vi nog skulle få ett bord om några minuter. Och väntan, ja den var inte alls lång, men den gick heller inte av för hackor. För vi hängde i baren. I en bar som verkligen kan kallas för en bar och där uttjatade mojitos och rom&cola inte alls fanns på menyn utan var ersatta med drinkar som kallades Little Filly och MS och som huserade ingredienser som kunde få vem som helst att bli törstig.

 

Så vi hängde i baren en stund. Bland skäggiga hipstermän och kvinnor klädda i svala tyger och röda läppar. Och det var en sådandär stämning som jag verkligen kan längta efter. En sorlande, glad stämning där människor möter människor och sippar på drinkar och kramas och bara njuter. En känsla av att befinna sig utomlands, ja så kändes det inne på Bastard.

 
 

malmö 010

 

malmö 006

 

malmö 014

 
 

Och när vi sippat drinkar i några minuter fick vi ett bord. Och på menyn fanns det genuina svenska. Det genuina svenska förpackat i mellanrätter, lagom att beställa in två stycken per person och sedan broderligt dela och åh:a och ah:a tillsammans över smakerna. Och vi beställde in Ragnarsvin och getosttoast och primörer och en hel bricka med charkisar och suckade bara njutningsfullt mellan varje tugga. Och så spanade vi på folk och tog ikapp det senaste och bara njöt sådär mycket som vi kan göra. Två tvillingssystrar i en favoritstad, med högsommarvärme, svenska smaker och en känsla av utomlands.

 
 

Första kvällen i Malmö,

 

och en kanonstart på en världshelg.

 
 

Kimono – Lindex
Klänning – Gammal VeroModa
Väska – Gammal Bianco
Sandaler – Köpta på secondhand

 
 
signatur

 
 

2 kommentarer till “Malmö – Gamla stan – Bastard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg