Climb those hills.

 
 

climb 006

climb 009

climb 007

climb 001

climb 011

climb 005

climb 003

climb 010

climb 002

climb 008

climb 004

 
 

Igår kväll hade jag och Fredrik gäster över på middag. Emilie, Magnus, Jennifer, Moa och Pascal gjorde oss sällskap över lite Aperol Spritz och hemgjorda falafelrullar. Väldans trevligt. Och när klockan närmade sig midnatt fick vi den briljanta idén om att åka ut och klättra tidigt idag. Pascal och Moa är ju friluftsliv personifierat och då de åker tillbaka till Luleå i nästa vecka var detta enda möjligheten till att testa på klättring denna sommaren.

Så klockan 07.30 åkte jag, Fredrik, Emilie, Moa och Pascal iväg till en bergsknall som Pascal och Moa tidigare klättrat på. Bra för nybörjare, sa de. Men när vi kom fram och såg den lodräta (i mina ögon också helt släta) klippväggen så tvivlade jag på deras ord kring ”bra för nybörjare”. Men vi säkrade längst upp på klippan och sedan fanns det ingen återvändo – här skulle testas!

 

Och herregud så roligt det var. Och läskigt. Man kan säga att det var lika delar roligt som läskigt faktiskt. En riktigt häftig upplevelse. Att ha tillit till säkerhetslinan och sin egna kropp på det sättet var otroligt. Att också navigera och hitta små, små utskjut i klippformationen där man kunde få in en stortå eller två fingrar och sedan lita på kroppen och häva sig upp. Om det var jobbigt? Ja, musklerna skakade både av trötthet och adrenalin och när man nådde toppen var man som ett lyckligt, skakande asplöv. Men då väntade bara det roligaste: att ta sig ner. Och att ”hoppa” ner längs klippväggen baklänges var ruskigt roligt.

 

Under vår förmiddag med klättring flög vi också lite med Pascals drönare och jag tänkte försöka klippa ihop en liten film åt er och visa under nästa vecka. Drönare alltså – så sugen på att skaffa en.

 

Men ja,

klättring alltså. Ännu en ny sak jag testat på denna sommaren och något som jag med skräckblandad förtjusning troligtvis kommer göra igen. Nu? Bort till gymmet och sedan får vi se vad resten av dagen har att erbjuda.

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “Climb those hills.

  1. Hej följer dig på IG och kollat in din blogg och gillar verkligen dina bilder. Går hemma och väntar barn och skulle vilja skaffa mig en kamera (för nybörjare) och börja fota mer o redigera bilder. Så min fråga är om du har tips på en kamera för en nybörjare och nåt redigeringsprogram som inte är allt för avancerat men ändå bra resultat. Man måste ju börja någonstans. Tacksam om du har nåt tips. Ha en bra lördag kväll. Mvh Marielle

    1. Hej Marielle 🙂

      Vad glad jag blir att du gillar mina bilder! Tusen tack 🙂
      Jag använder mig av en Nikon D610 och ett fast objektiv (Nikkor, 35mm f1.8). Just det fasta objektivet tycker jag är otroligt bra. Det korta skärpedjupet (f1.8) gör att man enkelt kan få bilder att se proffsiga ut med suddig bakgrund och så vidare. Objektivet finns till olika märken och i lite olika prisklass. Ett tips är att köpa en systemkamera, av billigare modell och sedan addera ett sådant objektiv. Det kommer man långt med 🙂
      Vad gäller mina bilder tagna med kameran så redigerar jag i Photoshop. Har gjort några redigeringsvideor här i bloggen som du kan kika på – du hittar dem under kategorin ”Anna Storm Photo”. Här tycker jag det är enklast att testa sig fram.

      Gällande Instagram så använder jag i stort sett bara mobilbilder till detta. Fotar då med min telefon (Huawei Honor 6) och redigerar direkt i Instagram eller i en redigerings-app som heter VSCO. Har bara själva ”bas-appen” här med gratis-filter. Kul app som man kan laborera lite med.

      Hoppas detta gav dig några tips. Som sagt – fotografering är superskoj och bästa sättet att lära sig är att öva och testa sig fram. Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg