När höstförkylningen slår till.

 
 
sjuk-005

sjuk-004

 
 

Ungefär två gånger per år blir jag riktigt förkyld. Det inträffar någon gång på hösten och någon gång under våren. Ofta i samband med att en stressigare period på jobbet är över eller när hälften av kollegorna går omkring på kontoret, nyser och hostar. Den här veckan? Ja, då var det dags för mig att bli förkyld.
Jag kände av det lite redan i onsdags kväll då jag började känna mig hängig. Samma tillstånd igår – varken bättre eller sämre. Och idag? Ja idag slog det till med full kraft och jag nyser, har ont i huvudet och framförallt har jag värk i nacke och rygg (klassisk febervärk som alltid kommer som ett brev på posten för mig när jag blir förkyld).

 

Så idag var jag enbart inne på kontoret någon timme för ledningsmöte. Betade av några viktiga punkter och sedan åkte jag hem igen. Tog på mig de mjukaste kläderna jag hittade i garderoben och sitter nu med varma kuddar omkring mig. Läser inspirerande böcker, dricker kaffe/te och äter mängder av frukt – blir alltid sugen på färsk frukt när jag är krasslig. Som om kroppen på något sätt kräver mängder av vitaminer och antioxidanter.

 

Att vara förkyld? Absolut inte på min topp-10-lista. Men när kroppen säger ifrån? Ja, då gör jag bäst i att lyssna.

 
 
signatur-1-17
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg