Es Trenc & Cala Llombards.

 
dsc_9354

dsc_9362

dsc_9398

dsc_9405

dsc_9356

dsc_9456

dsc_9469

dsc_9465

dsc_9475

dsc_9478

 

Tänk, för lite drygt 1 vecka sedan befann jag mig omgiven av klart, turkosblått vatten, strålande sol, gröna träd och fantastiskt sällskap. Att hyra bil under vår vistelse på Mallorca och därmed kunna ta oss dit vi ville och hitta undangömda badvikar och fantastiska platser var en riktigt härlig upplevelse. På onsdagen till exempel satte vi oss tidigt i bilen. Stoppade in CD-skivan av Bruce Springsteen kopian Samuel Gough som vi dagen innan köpt i Sollèr och cruisade sedan runt på Mallorcas slingrande gator. Med nedvevad ruta och solglasögonen på näsan tog vi sikte mot första stranden; Es Trenc. Och väl framme fick man nästan nypa sig i armen.
Stranden, som var så gott som folktom denna tidiga förmiddag var vit, oändligt lång och mjuk. Och vattnet, ja vattnet var klaraste blått, ljummet och såg förföriskt inbjudande ut. Det är lätt att förstå att detta är en utav Palmas populäraste stränder! Så vi slog oss ner på mjuka handdukar, sprang ut i vattnet och spenderade den första delen av dagen med sol vind och vatten som sällskap. När vi sedan började bli hungriga tog vi bilen till grannstaden Colònia de Sant Jordi och åt uteserveringslunch på vackra CASSAI Beach House.

 

Sista stoppet sedan på vår ocean-tour blev Cala Llombards. En liten, undangömd badvik med turkost vatten, ljusa klippor och grönskande träd. Så-himla-vackert! Älskar dessa små badvikar och skulle kunna ägna en hel dag åt att enbart åka runt och besöka dem en efter en – på Mallorca kryllar det nämligen av dessa så kallade ”calas” (badvikar).

 

Så ja – hyr ni bil i Palma eller på Mallorca så lägg för tusan en dag eller två på att åka runt och hitta stränder och badvikar. Jag lovar, ni blir inte besvikna.

 
signatur-1-17
 

 

2 kommentarer till “Es Trenc & Cala Llombards.

  1. Åh så bra med svart text igen! Nu kan jag äntligen läsa din blogg utan att det är jobbigt igen, nya sidan är annars jättefin 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg