Hembakta semlor med falsk mandelmassa.

 

 

Tidigt igår morse gick jag och syrran upp för att sätta igång ett bullbak. Ett bullbak som skulle bli släta, saftiga småbullar till vårt förmiddagsfika. Älskar att förbereda sådana saker tidigt på morgonen så att när vi kom hem efter förmiddagens träningspass var 11-fikat redan klart. Underbart!

Vi bakade små semmelbullar, tycker de är godast när semlorna är lite mindre – och så kan man ju dessutom äta flera utan att få dåligt samvete. Vi använde oss av ett klassiskt recept för vetedeg (detta) och sedan fyllde vi semlorna med ”falsk mandelmassa” och grädde. Farmor gjorde alltid denna falska mandelmassa till oss när vi var små och det är ett perfekt alternativ för oss som är allergiska (se recept längre ned).

Så igår njöt vi semlor av finaste sort. Små, fina saftiga bullar fyllda med egenkomponerad ”mandelmassa” och mycket grädde. Så himla gott! Till detta drack vi flera koppar starkt kaffe och planerade vårens klädinköp (så sugen på nytt till garderoben!). En riktigt fin avrundning på en alldeles fantastisk helg! Lagom tills syrran sedan åkte hem kom Fredrik hem från sin tur till fjällen och på eftermiddagen hann jag med både ta-ikapp-tid med mitt hjärta och även en långpromenad med finaste Emilie. En så himla skön helg och bästa uppladdningen för en ny vecka!

 

 

 

Falsk mandelmassa, till ca 4 (normalstora) semlor:

1 äggvita

2 dl havregryn

2 msk florsocker

1 msk smör/margarin

Vispa äggvitorna till ett fast skum, blanda i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet (du kan också mixa med en stavmixer för jämnare smet). Förvara gärna formad som en rulle kallt i kylskåpet fram tills servering av semlorna.

 

 

2 kommentarer till “Hembakta semlor med falsk mandelmassa.

  1. Fina Semlor!

    Är ledig idag och hade besök av min syster och vi letade inspiration till en ny fräsch vårgarderob. Hon är bästa sällskapet där, ärlig och ger bra tips!
    Så vi får se vad det blir för något som slutligen hamnar i shoppingbagen!

    Byter snart jobb och på mitt nya är det ännu mer välkomnat med ”finare” outfit och pumps! Oj vad jag längtar! (för en klädnörd som jag..)
    Ha en fin vecka!!
    Kram

    1. Men åh så roligt med nytt jobb och vad kul att leta outfits till det nya!
      Hittar du något kalasfint som kan passa kontorslivet så dela gärna med dig 🙂

      Kram och ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg