Framme i Nürnberg.

 

 

God morgon på er!

Igår hade vi första dagen av roadtrip och de 15 timmar vi spenderade i bil gick förvånansvärt smidigt. Tricket med att orka köra långt? Resa i bekväma kläder och stanna då och då för att motionera något. Jag tror många kollade lite snett på mig och Fredrik när vi, på färjan mellan Rødby – Puttgarden stor och gjorde knäböj och joggade runt på däck, haha. Men allvarligt? Det gör undervärk för kropp och knopp!

Igår körde vi i stort sett på motoräg/autobahn hela tiden och jag tror i stort sett att det var raka vägen för oss ner till Nürnberg. Landskapet i norra Tyskland är inte det mest spektakulära så det blev bara ett fåtal bilder tagna. Tror däremot att det väntar betydligt mer spännande körning (och vandring!) idag.

Vi befinner oss som sagt var just nu i Nürnberg. Kom hit igår kväll och efter en lättare kvällspromenad slog vi oss ner på hotellets restaurang och åt vit sparris och schnitzel. Alltså dör så gott! Har drömt om tyskarnas vita sparris ända sedan jag ät det för första gången i Düsseldorf för snart två år sedan. De vet minsann hur den ska tillagas och det var en riktig festmåltid vi intog innan vi stupade i säng.

 

Och nu? Nu är vi påklädda, pigga och ska bege oss ner för hotellfrukost. Och ute skiner solen från en klarblå himmel och väderprognosen lovar riktigt fint väder de kommande dagarna. Tanken är att vi senare idag ska påbörja vår långvandring som kommer ta 3-4 dagar. Under denna trip har jag inte med datorn, så följ mig på Instagram om ni vill hänga med på turen.

 

Hoppas ni får en riktigt fin, och solig, fredag ♥

 

 

3 kommentarer till “Framme i Nürnberg.

  1. Vit sparris och Schitzel är såååå gott! Brukar passa på att prova olika sparrisrätter och smakkombinationer bara för att det är så mumsigt. Så passa på att frossa i vit sparris !!!I norra Tyskland finns många fina småstäder, vackra hus och ett landskap som påminner om Skåne. Motorvägen är ju ett sätt att snabbt nå sitt mål, men ack så tråkig! Kör försiktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg