Världens bästa gjutjärnsgryta?

 

∼ REKLAMSAMARBETE ∼

 

Hej på er! Vad gör ni idag? Jag kom precis hem efter några timmar på kontoret och tänkte rensa huvudet med att ta en långpromenad. I helgen stod ju jobb på schemat (berättar mer om det sedan) men förra helgen så passade jag på att laga en riktig paradrätt såhär i hösttider, nämligen köttgryta! Och i typ världens bästa gjutjärnsgryta. Äger ni någon gjutjärnsgryta? Jag kommer ihåg min första som jag fick av pappa (eller var det farmor?) som hade ropat in den på auktion. En senapsgul variant var det som jag omsorgsfullt behandlade med rapsolja och sedan lagade köttgrytor, chili och stekar i. Det blir fantastiskt gott och just sådana långkok är magiska denna årstid. Och denna GJUTJÄRNSGRYTA från Le Creuset är så himla fin i sin gråbruna nyans (som heter ”nutmeg” om jag inte minns fel) och passade perfekt till långkoket (grytan finns hos webshoppen Bagaren&Kocken HÄR).

 

Och förra söndagen lagade jag som sagt vad köttgryta. Slängde i morötter, lök, vitlök, syltlök, svamp och nötkött som fick puttra i buljong, rödvin och grädde i flera timmar medan jag strosade på stan och gjorde shoppingfynd. Sedan när jag kom hem var det färdigt att servera och herregud så gott det var. Gelé, kokta ärtor och ris tillsammans med köttgrytan skapade en riktig festmåltid som jag gärna serverar igen på någon söndagsmiddag med gäster. Ser redan fram emot det.

 

 

4 kommentarer till “Världens bästa gjutjärnsgryta?

  1. Så fin den var! Jag har också en gammal i svart som jag fick av min man i julklapp för många år sedan, otroligt vad länge grytorna håller. Ser fram emot fler recepttips 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg