Knäckig rabarberpaj.

 


 

Alltså den här pajen är nog pajarnas Rolls Royce! Syrliga bär toppas med en smet som smakar en blandning av havreflarn och kolakakor. Så himla, himla gott! Livsfarligt bara att baka en sådan här paj till sig själv (jag har nu ätit paj 3 dagar i rad, haha). Men jag lovar; det är värt det, för det här är så sinnessjukt gott! Passar utmärkt med rabarber nu när de är i säsong, men är minst lika gott med jordgubbar, blåbär eller äpple för den delen också.

 

Pajdeg:
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl mjölk
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning:
300 g rabarber
2 msk strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.
4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över rabarbern i formen.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg