Att ha haft en förmiddag i Ljungskile.

 
 

ljungskile 011

 

ljungskile 012

 

ljungskile 019

 
 

I lördag var vi på utflykt, jag och syster. Vi började dagen med att besöka stans loppis och trängdes i 6 minuter bland hysteriskt mycket folk innan vi fick nog och gick ut (hysterin alltså när en loppis bara har lördagsöppet, inte att leka med). Istället tog vi bilen några kilometer söder ut och åkte till Ljungskile. Det lilla samhället som trots sin storlek huserar flera guldkorn för oss livsnjutare och vi började med ett besök på Sprudla.

 

Butiken som innehåller det mesta för den vars hjärta klappar lite extra mycket för design, inredning, och fina skyltningar (har skrivit mer om butiken i ett tidigare inlägg HÄR). Och i butiken strosade vi runt, hittade lite fina saker som fick följa med hem, insöp inspiration och stötte på folk hemifrån. Trevligt folk från den lilla stad jag är uppväxt i och staden där alla tycks vara trevliga, pratglada och riktiga livsnjutare.

 
 

ljungskile 015

 

ljungskile 009

 

ljungskile 010

 

ljungskile 016

 

ljungskile 013

 
 

Sedan var det dags för oss att njuta rejält när vi besökte Café Flora. Stället som ligger mig otroligt varmt om hjärtat och som i lördags huserade en varm doft av nybryggt kaffe och nybakade bullar. Det var ju första gången för syster hos Café Flora och hon förälskade sig i platsen lika mycket som jag (har skrivit mer om cafét i ett tidigare inlägg HÄR).

 
 

Så,

 

vi köpte surdegsbröd och bulle och drack tre koppar kaffe medan vi pratade om resor, livet och hur pepp vi var på shoppingen vi skulle göra senare i eftermiddag. Och så spanade vi på folk och konstaterade att vi, utan problem, kunde ha ätit ytterligare sju stycken bullar till innan vi rullade därifrån.

 
 

ljungskile 017

 

ljungskile 008

 

ljungskile 014

 

ljungskile 018

 
 

Ja, jag spenderade lördagen med utflykt, gott att äta, fantastiskt sällskap och shopping. Kunde inte tänka mig något bättre.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att ha haft en förmiddag i Ljungskile.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *