Söndagssysslor.

 
 
mattlack
 
 

Redan igår kände jag hur den låg i kroppen, förkylningen. Som så många andra den här årstiden har förkylningen även smugit sig på mig. Jag kände det igår genom ett tryck över bröstet, irriterande hosta och en matthet i hela kroppen. Så himla, himla segt. Men efter en natts sömn och efter att ha boostat kroppen med ingefära och citron känner jag mig dock aningens bättre idag. Inte helt bra, men bättre.

 
 

Så,

 

idag tar jag det lugnt. Låter kroppen vila och passar på att få gjort lite saker här hemma. Som att lacka köksbordet, till exempel. Jag älskar ju den ljusa, dammigt matta ytan som bordet har i dagsläget, men det är bara att inse att det inte är så värst praktiskt. Om jag vill undvika kaffe och rödvinsfläckar som etsar sig fast i träet så gör jag bäst i att lacka det och igår köpte jag matt klarlack på Bauhaus. Så idag får bordet tunna, tunna strykningar av den mjölkvita vätskan som gör att mitt bord får en tåligare yta och håller lite längre. Det blir fint, det. Och förkylningen? Den hoppas jag vara borta snart och under tiden äter jag mycket frukt och grönt och vilar. Det är bästa medicinen, alla gånger.

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *