Enklaste jordgubbstårtan.

 

Stor tallrik – Broste Copenhagen / Små assietter och muggar – Olsson & Jensen

 

Idag har jag haft bästa mamma och moster på besök. De kände för att andas lite västkustluft och komma och besöka oss i lägenheten och när man får finbesök gäller det att bjuda på gofika, minsann. Och jag tänkte jag skulle tipsa er om ungefär världens enklaste (och godaste!) jordgubbstårta. Perfekt om man inte önskar stå hela dagen i köket, denna tårta tar bara 10 minuter att svänga ihop och piffar du den rätt kan du lura vem som helst att du stått flera timmar bakom spisen.

 

Du behöver:
1 färdigköpt sockerkaka (typ “Gobiten”)
2 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar (adderar du färska blåbär eller hallon också får du pluspoäng)

 

Börja med att vispa grädden. Dela sedan sockerkakan på längden två gånger så att du får tre “tårtbottnar”. Hacka sedan halva litern med jordgubbar och blanda med hälften av den vispade grädden. Bred fyllningen på bottnarna och avsluta med resten av den vispade grädden och mängder med bär. Klart!

 

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Enklaste jordgubbstårtan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *