Antibes ♥

En utav dagarna i Nice så tog vi bilen och styrde vägen västerut och mot Antibes. Det är verkligen mitt bästa tips till er som åker till Rivieran – hyr bil. Nu hade vi ju turen att få låna bil från de vi lånade lägenheten av, men annars hade vi hyrt bil för att kunna ta oss runt Rivieran. Visst, det går att åka såväl buss och tåg men med bil når ni även små badvikar och alla charmiga byar dit kollektivtrafiken inte går regelbundet.

Vi åkte iväg tidigt på förmiddagen och kom fram till charmiga Antibes som badade i solsken. Vi följde skyltarna mot centrum, parkerade bilen och sedan strosade vi runt på gatorna och sprang bland annat på en charmig marknad där vi började dagen med lite shopping. Efteråt följde vi de små gatorna som slingrade sig fram mellan färgglada hus och kullerstenstorg. Stoppade för en iskaffe i skuggan (galet varmt!) och gick in i några butiker innan vi hamnade på Le Marché Provencal som är en stor matmarknad i gamla Antibes – sååå charmig! Här skulle jag vilja fylla en korg och handla färsk frukt, grönsaker, kryddor och nyfångad fisk till middagen. Men vi? Vi nöjde oss med att köpa med oss lite Socca (nationell specialitet) och strosa vidare mot Hotel Belles Rives där vi slog oss ner för färskpressad juice i deras bar. Vi sippade på juicen och tittade på finklädda människor som åt lunch på det 5 stjärniga hotellet innan vi sedan rullade vidare mot Cannes. Mer om Cannes i ett senare inlägg – nu ska jag njuta av vistelsen i Varberg med familjen ♥

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Antibes ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.