Kladdig och kalasgod rabarberkaka.


 

Hej på er i sommarvärmen. Herrejösses så skönt väder vi blivit bortskämda med denna helg! Har faktiskt tagit tillvara på varje sekund och njutit så mycket det bara går av värmen, vänner och ledig tid. En summering av helgen kommer imorgon, jag tänkte egentligen bara kika in och dela med mig av ett kalasgott recept på rabarberkaka. Hur enkelt som helst att slänga ihop och kakan blir som en blandning mellan sockerkaka och kladdkaka ungefär. Har du inte rabarber hemma kan du byta ut det mot röda vinbär eller hallon som blir minst lika gott! Receptet finner du längst ned i detta inlägg.

 

 

Nu ska jag diska efter kvällens middag och även göra en stöldanmälan hos polisen och försäkringsbolaget. Min cykel har nämligen blivit stulen och jag blir så TRÖTT på människor ibland! Människor som inte kan skilja på ”mitt” och ”ditt”. Så himla onödigt att stjäla saker, speciellt när de är låsta och står i ett cykelförråd precis utanför lägenheten. Suck… Med min vanliga tur kommer jag säkert inte få ut något från försäkringsbolaget utan tvingas lägga några tusenlappar på en ny cykel. Hade jag fått tag i idioten/idioterna som stal cykeln hade jag minsann lärt dem ett och annat…

 

 

Nåväl. Jag ska svälja min ilska och försöka ha en mysig söndagskväll ändå. Receptet på kakan kommer här, den gör mig i alla fall glad.

75 gram smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
ca 1-2 stjälkar rabarber eller 2dl bär

Börja med att smälta smöret och sätta ugnen på 225 grader. Rör sedan ihop smör, ägg, socker och vetemjöl med en sked. Smöra och bröa en form med omkrets på ca 20 cm och häll sedan i smeten och strö över rabarbern som du skurit i bitar/stavar eller bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska ha en konsistens mellan kladdkaka och sockerkaka när den är klar – låt den alltså inte bli för torr!

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Kladdig och kalasgod rabarberkaka.

    1. Ja, inte för att den var så väldans dyr, men bara tråkigt o behöva köpa någonting man redan ägde bara för att någon annan beslutat sig för att stjäla det…
      Just nu läser jag boken ”A stranger in the house” av Shari Lapena – riktigt bra!

      Kul idé med lite boktips, låt mig sätta samman ett eget inlägg kring det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *