Ny helg = ny vintersport!


 

I helgen har jag och M hyrt längdskidor och igår var det alltså dags för en tur i spåren. Jag har ju åkt några gånger tidigare (längesen nu dock, men lite skidvana sitter alltid kroppen) medan M aldrig har åkt – så det var premiär. Vi åkte ut till Lysegårdens Golfklubb utanför Göteborg där de gjort fina spår och en slinga på ungefär 6km. Väl på plats mötte vi upp 4 andra personer i vår närhet och gav oss ut.

 

 

Haha första 15 minuterna höll jag på att dö av skratt då M drog ena vurpan efter den andra, hahaha. Såg så ofantligt roligt ut och jag kan verkligen komma ihåg hur ovant och svårt det är att åka längdskidor för allra första gången. Men efter en stund fick han in tekniken och vi alla tog oss runt första varvet. Så himla fint väder ute med klarblå himmel och rimfrost i träden. Men herregud så kallt det var, när vi parkerade bilen visade temperaturen på 20 minusgrader och jag fick klä mig som en Michelin-gubbe för att inte frysa ihjäl.

 

 

Efter första varvet väntade kaffe ur termos och lite snicksnackade innan vi tog oss ut på varv nummer två. Och alltså mot slutet, haha jag var SÅ trött. Varenda muskel i kroppen värkte och när vi tog oss i mål efter totalt 12km kände jag mig ungefär som om jag blivit körd genom en mangel. Samtidigt älskar jag den känslan, känslan av att man verkligen jobbat med 100% av kroppen är oerhört skön!

Så idag – trots att både ljumskar, rumpa och rygg värker av enorm träningsvärk så ska vi ut igen. Till samma spår och vädret är lika fint idag. Haha fast om jag får bestämma så blir det nog bara 1 varv i spåren, men vi får se…

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *