Förra fredagen bokade jag något otroligt.

Förra fredagen gjorde jag något som jag varit sugen på att göra i flera år men aldrig fått tummen ur att ta tag i. Jag har väl främst inte vågat med tanke på att det verkade sjukt läskigt och att eventuella biverkningar har skrämt mig. Men efter att ha pratat med flera personer som gjort detta och dessutom läst på mycket själv så bokade jag tid för en undersökning.

Vad jag bokade? En undersökning för att se ifall jag kan genomgå en ögonoperation (laser).

 

 

Jag har ju varit närsynt och haft glasögon sedan jag var 16 år gammal. De senaste 10 åren har jag haft glasögon varje vaken minut (bortsett från när jag tränar) och även om jag trivs bra i att bära glasögon finns det SÅ många tillfällen då jag hellre varit utan. Och då jag har ganska torra ögon klarar jag inte av att använda linser, så det har tyvärr inte varit ett alternativ utan jag har fått ha bågarna på nästippen dag ut och dag in.

Det första man gör när man är sugen på en ögonoperation är att boka en tid för undersökning för att se om man får OK att utföra en operation. Det är inte alla som kan göra en operation nämligen utan bara ca 80%. Om man får avslag beror det eventuellt på för tunn hornhinna, för avvikande synfel eller liknande. Så japp, i fredags bokade jag tid för undersökning hos Memira här i Göteborg. Undersökningen är ungefär som en vanlig synundersökning som man gör hos optikern (förutom att de gör några fler tester). Och vet ni? Mina ögon klarar operation! Så jag valde att boka första möjliga tid och i maj står alltså ögonoperation på schemat.

 

 

Ååååhh! Jag är SÅ himla pirrig just nu! Kan rabbla upp säkert 15 saker som jag ser fram emot med att inte bära glasögon. Åh, så, så glad! Även om det naturligtvis känns lite läskigt också så är jag så galet pepp på detta!

 

 

Jag valde att fira det positiva beskedet (och beslutet) med finlunch så jag spatserade in på Konditori Brogyllen och beställde deras laxsallad till lunch. Helskotta så god den var! Sedan satt jag på cafét i över 2 timmar och åt lunch, drack finkaffe, läste bok och spanade på människor. Och njöt och kände pirret i magen inför operationen. Jäklar vad jag ser fram emot det!

På själva operationsdagen görs ytterligare ett test av kirurgen och om allt är OK då så blir det grönt ljus för operation. Håller tummarna nu för det ♥

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Förra fredagen bokade jag något otroligt.

  1. Oh så kul! Håller alla tummar o tår att det går bra och resultatet blir super 😍. Jag tillhör dom som inte får göra en ögonop.. men som tur kan jag ha linser och nu finns ju dom man kan ha dygnet runt så känns som man har normal syn ändå haha o de få gånger jag har glasögon är okej 😊.

    1. Jaa, nu håller vi alla tummar o tår vi kan ♥ Så smidigt det låter med linser som man kan ha dygnet runt! Då behövs ju ingen ögonoperation utan synen känns ganska bekymmersfri kan jag tänka mig 🙂

  2. Jag gjorde min ögonoperation för ca 3 år sen och har inte ångrat det en sekund. Bästa jag gjort! Men jag gjorde ett linsbyte. En kollega har gjort laser och är lika nöjd.
    Du kommer inte ångra dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.