Semestertips – Bruket i Viared.


 

Tidigare i veckan spenderade vi ett magiskt dygn på Bruket i Wiared. Jag har länge önskat besöka platsen och när jag tidigare i våras såg att de öppnat upp även för övernattning i deras fantastiska glamping-tält så visste jag att detta var något jag måste besöka denna sommar. Så jag bokade en natt i mitten av juli och höll tummarna för fint väder.

 

 

Och vilket väder vi fick! 30 grader, klarblå himmel och sol. Bättre väder för att spendera en natt i tält kan man knappast få. Men på Bruket i Wiared finns så mycket mer än bara möjlighet till glamping. Platsen är ett Mekka för oss som älskar Smultronställen i Sverige. För det första så är det ögat möts av en fröjd för själen. I alla fall min själ som gick igång på alla cylindrar när det kom till vad som tilltalade mig. Stora ytor där nyklippt gräs blandas med grusade gångar och där möbler, den ena vackrare än den andra, trängdes med frodiga växter och stora urnor av lera. Exakt såhär vill jag att min framtida trädgård ska se ut. Möjlighet till tusen små oaser av sittplatser och en salig blandning av former och material – men där allt har en röd tråd i form av de naturmaterial de är tillverkade i och sin sobra färgskala. För att inte tala om orangeriet – wow! Får jag möjlighet att en dag bygga ett orangeri som är hälften så snyggt som detta kan jag leva lyckligt i alla mina dagar.

 

 

Hos Bruket i Wiared är det inte bara ögonen som dansar polka och jitterbugg samtidigt. Här får även smaklökarna möjlighet till detta. På gården finns deras egna lilla saluhall där du som besökare kan köpa med dig allt från nybakt surdegsbröd och bullar till diverse delikatesser och färska grönsaker. I deras café finner du också fler bakverk och här kan du dessutom beställa skummig cappuccino eller någon av deras maträtter på menyn. Allt såg helt magiskt gott ut och vi? Vi föll för deras stenugnsbakade pizzor och beställde in varsin pizza och iskall, bubblande lemonad. Och jösses så gott!

 

 

I en av byggnaderna huserar också inredningsbutiken Hjärterum (som även finns inne i Borås) och att säga att vi ville köpa med oss ALLT hem är en underdrift. Herregud så mycket fint där fanns! Den dag vi skaffar nytt boende är det vi som åker raka vägen hit och köper med oss vackra ting att pryda hemmet med.

 

 

Som ni märker så kan man utan underdrift spendera en hel del tid med att bara flanera runt på Bruket, men vi som hade bokat tält fick verkligen några bonustimmar. Tälten är placerade precis bakom caféet, på en vacker äng med den intilliggande skogen som kuliss. Och de ståtliga, naturvita tälten är smakfullt inredda med sängar, sittpuffar, stolar och de skönaste lakanen av linne. Och bara själva åsynen av de majestätiska tälten på ängen i kombination med den otroliga sommarvärmen fick det att kännas som om vi befann oss i Afrika snarare än i Sverige. Wow så fint! Haha kan ju tala om för er att det togs ”en del” bilder här.

 

 

Vi spenderade tid på terrassen utanför tältet, gick upp till caféet för en kaffe och sedan promenerade vi på en intilliggande promenadslinga i skogen innan vi tog bilen några hundra meter bort till en sjö och nakenbadade. HUR härligt att göra det?! Vi var helt själva vid den lilla badviken så kunde utan problem kasta av oss kläderna och svalka oss i den ljumna sjön.

 

 

Efteråt åkte vi snabbt in till Borås och till restaurangen Vinci. Där köpte vi med oss pasta som vi tog med oss till tälten och mumsade på medan vi sippade på ett glas rött och blickade ut över de andra tälten och naturen. Så vansinnigt vackert alltihop och vi satt länge, länge ute och spelade Yatzy och pratade om livet. När det sedan mörknat helt kröp vi ner i tälten och sov som två stockar tills det återigen var morgon.

 

 

Och jösses så mysigt det var att vakna i tälten. Se fläckar av sol som trängde sig igenom träden och kastade solglimtar på väggarna och höra ljudet av fågelkvitter. Låg kvar en stund och njöt av ögonblicket innan vi tassade upp och hämtade vår frukostkasse vi beställt. Sedan satt vi utanför tältet och åt frukost och njöt av morgonsolen. Därefter gick vi upp till den intilliggande villan (där man också kan hyra rum). Vi tog en dusch och fixade i ordning oss för dagen. Villan är också helt magisk vacker och här hade jag gärna spenderat en natt i höst, när det blir lite för kallt för tälten. Oavsett övernattning eller inte så kommer jag definitivt åka tillbaka till Viared och besöka Bruket i höst.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Semestertips – Bruket i Viared.

  1. Och nu har jag, efter din inspiration här, bokat in oss på en natt! Ska bli supermysigt! Tack för ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.