I annonssamarbete med canea

Sugen på nya utmaningar.


 

Som säkert många av er vet har jag i över 7 års tid arbetat som chefredaktör för nordens största bröllopstidning (Bröllopsmagasinet). Det vanligaste missförståndet jag möter hos människor när jag berättar om mitt yrke är att de tror jag går på bröllop hela tiden. När jag berättar om min arbetstitel utbrister nämligen ungefär alla ”Åh, då får du gå på mängder av bröllop va?!”. Och alltså, nej, det får jag ju inte.

Visserligen så LÄSER jag om massa bröllop och allt som har med bröllop att göra. Jag skriver också om trender och är med och fotograferar senaste bröllopsmodet. Men att gå på massa bröllop? Nej. Mitt jobb består till 50% av redaktionellt och grafiskt arbete där jag skriver artiklar, producerar reportage, sätter samman layouten från en modeplåtning och jobbar grafiskt med annonser. Och de övriga 50% arbetar jag med projektledning.

 

 

Projektledning finns faktiskt närvarande i de flesta yrken. Som yngre tänkte jag på en ”projektledare” som någon som arbetade på en byggarbetsplats med orange hjälm och en pärm under armen. Men projektledare och projektledning finns överallt – inte minst i mitt dagliga arbete.

Som projektledare i min yrkesroll ser jag till att planera, genomföra och leverera ett magasin. Jag sitter och planerar för innehållet i magasinet, bestämmer vilka artiklar jag själv ska producera och vilka artiklar jag ska ta kontakt med frilansjournalister och beställa uppdrag från. Inför varje fotografering är jag även projektledare där jag bestämmer location, sätter samman ett team bestående av fotograf, MuA, stylist, modeller, florister och övriga medarbetare. Jag bokar flyg, hotell och sätter upp körschema för dagarna av fotografering. Jag är projektledare, helt enkelt.

 

 

Att vara en projektledare är ingenting man föds till. Visserligen kan de med starka ledaregenskaper ses som mer ”naturliga” ledare, men det behöver inte nödvändigtvis innebära att de är bra på rollen. Som projektledare leder du inte bara ett projekt framåt, du arbetar även med andra människor och detta kräver kunskap och ibland även erfarenhet. Jag har fått lära mig genom åren genom att testa på. Prova, misslyckas, lyckas, lära sig och utvecklas framåt. En process som tar tid och hade jag fått möjligheten att göra det igen hade jag faktiskt önskat en kickstart i form av en utbildning. Ett företag som arbetar med utbildning är Canea och just nu erbjuder de en grym 3-dagars utbildning inom just projektledning. Så ska du ta dig an nya utmaningar i höst eller vill utvecklas i rollen som projektledare kan jag varmt rekommendera att läsa mer om utbildningen.

 

1 kommentar till “Sugen på nya utmaningar.

  1. Bra beskrivet ang projektledarrollen! Har också mött så många under mina år som också sett den där arbetsledaren med gul hjälm på när jag sagt att jag jobbar som projektledare.
    Och visst utnyttjas rollen, ibland blir någon utsedd till just ”projektledare” utan att ens veta vad ett projekt är.
    Från och med september går jag in i en ny roll, där jag kommer vara chef för en avdelning projektledare och det ska bli så spännande, att få använda min erfarenhet jag lärt mig genom åren för att coacha & stötta andra. För projektledare, det är ett riktigt roligt & varierande jobb om du frågar mig! Utsatt i vissa lägen men ofta uppskattad!

    Kör så det ryker med dina jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg