Utflykt till Orust med min tjej.

 

Igår var det äntligen dags för mig att träffa en av mina allra bästa vänner, Emilie. Hon hade precis gått på semester och efter alldeles för lång tid ifrån varandra var det dags att ses på en semesterdag och göra sådant vi gillar allra bäst; åka på utflykt! Så hon åkte från Uddevalla, jag från Göteborg och så möttes vi på Orust. Närmare bestämt strax utanför Ellos och på charmiga Fröken Trulls (länk). Hade aldrig varit där innan, men oj vilket mysigt ställe. Här rymdes en trädgårdshandel där du kunde köpa vackra krukor, snittblommor, äppelträd eller varför inte nya rosenbuskar, en liten butik som sålde allt från linoljefärg till inredning och så det bästa av allt; caféet och godsmagasinet. Inne på godsmagasinet rymdes antika grejer som alla var så vansinnigt fina. Ni vet – prylar med patina. Jag älskar ju loppis för att det går att göra fynd där, men dessvärre är det ganska mycket skräp på många loppisar. Här däremot, här var allt perfekt slitet och så fina utvalda grejer så det var inte klokt. Jag som kan vara väldigt spontan på platser likt dessa köpte spontant ett matbord och Emilie bara skrattade åt mig när vi kånkade ut det genom butiken och fick in det i bilen. Men sån är jag, hittar jag något jag älskar så ska det bara bli mitt.

Efter spontanköpet så åt vi lunch på Fröken Trulls. Jag åt en sallad med betor och getost och vi tittade länge på det magiska fika-utbudet men beslöt oss för att dra vidare för en kaffe (men oj så goda grejer de hade).

 

 

Vi åkte vidare till mysiga Hälleviksstrand där vi spatserade runt bland de vackra skärgårdshusen innan vi tog oss bort till charmiga Hotel Strana för en kaffe. Det blåste och var inte jättevarmt, men vi satt ute ändå och drack kaffe och pratade om livet och var fast beslutna att åka tillbaka för en middag i solnedgång hit, för oj vilket mysigt ställe.

Efter kaffe, promenad och snicksnack skildes vi åt och åkte hemåt mot varsitt håll. Tack finaste E för en underbar semestersöndag ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg