California Roadtrip – San Francisco

Hej på er! Tänkte jag skulle ta och kika in och berätta lite om våra första dagar på resan, då vi befann oss i San Francisco. Detta var ju vår första stad och vårt första stopp på vår 3 veckors magiska resa och jag var så pepp på staden.

 

 

Vi landade på eftermiddagen och tog oss in till stan genom metro (väldigt smidigt) på 30 minuter. Hoppade av i närheten av vårt hotell och checkade in. Första kvällen här var vi väldigt trötta, sov ingenting på planet och tidsomställningen gjorde att vi var vakna i 24h i sträck innan vi tillslut däckade i sängen på hotellrummet kl. 19.30 lokal tid, haha. Men en kort sväng på stan för att se de ikoniska spårvagnarna hann vi med.

 

 

Dagen efter sedan tog vi oss bort till Le Marais på 18th street (länk) för frukost. Haha det visade sig bli en favorit hos oss och vi besökte cafét inte mindre än 3 gånger under vår vistelse i San Fran. Underbart ställe som huserade frukost, lunch, fika och middag.

 

 

Efter frukost tog vi oss sedan bort till Chinatown. Hett tips om ni är i staden; åk buss. Lokaltrafiken är väldigt smidig och för $5 per person köper man ett ”dagskort” som du reser med hela dagen, överallt på de lokala bussarna. Otroligt smidigt och vi nyttjade dessa alla dagar i San Fran (då det ej rekommenderas att ha bil i staden på grund av trafiken, inbrott i bil etc.).

Hur som helst, vi älskade Chinatown och strosade runt länge bland de färgglada dekorationerna och mysiga gatorna. Stannade för lunch på ett ställe som serverade dim sum och oj så gott det var! Efteråt tog vi oss bort till Pier 39 för att strosa bland turister och spana på sjölejon innan vi som sagt vad såg en magisk solnedgång över Golden Gate. Var sjukt trötta på kvällen sedan så vi köpte bara med oss lite mat från matbutiken ”Whole Foods Market” (älskar den kedjan!) som vi åt på hotellrummet.

 

 

Ny dag, nya möjligheter! Denna dag hade vi inte så mycket på agendan förutom att strosa runt. Så vi tog oss bort en bit från vårt hotell och åt frukost på Café Revielle (länk). Solen kom fram och vi satt och njöt på uteserveringen av frukost och människorna. Sedan strosade vi bort mot Dolores Park, åt medköpt croissant och spelade kort i solen innan vi spatserade vidare, tog buss hit och dit och besökte bland annat den coola vintage-butiken ”Stuff” och åt glass på magiska The Ice Cream Bar (länk). Jag tog en vegansk choklad sorbet som var det godaste jag ätit!

 

 

Därefter tog vi buss hem, duschade, bytte om och tog sedan buss till vår bokade restaurang för kvällen: NOPA (länk). Åt sjukt god mat, drack rödvin och pratade om livet. Såå mysig kväll! Därefter tog vi bussen till hotellet och stupade i säng.

 

 

Dagen efter tog vi oss bort till vårt franska favorit-café för frukost innan vi checkade ut från hotellet och hämtade vår hyrbil för att köra söderut.

 

 

San Francisco var verkligen vackert! Men på många sätt också väldigt hemskt. Vårt hotell låg i området Tenderloin, vilket är typ hemkvarteren för väldigt många uteliggare och missbrukare. Alltså, det var HELT SJUKT! Varenda (ja, alltså varenda) människa man mötte var full, påtänd, hög som ett höghus eller annat. Har aldrig sett så många uteliggare, hemlösa och narkomaner i hela mitt liv. Det var riktigt obehagligt. Oavsett tid på dygnet var de där, men värst var kvällar och nätter. Jet-lag gjorde att vi vaknade runt kl. 05.00 på morgonen och tittade man då ut från hotellfönstret stod de liksom överallt på gatorna och de var så påtända att många av dem bara stod och gungade – typ som zombies. Så en rekommendation är verkligen att undvika detta område. Ja, överlag tycker jag San Francisco var ganska smutsigt och doftade urin, hash och diverse på många gator, haha – eller så var det bara våra kvarter… Men ja, ett tips är att hålla sig till de mest turistiga-områdena för där var det väldigt städat och vackert ♥

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “California Roadtrip – San Francisco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *