Bada året runt.

 

Bild från gårdagens kvällsdopp i regnet. Lika lycklig för det.

 

Som många av er säkert förstått så älskar jag att bada. Åtminstone när det är varmt på land och varmt i vattnet, haha. Men jag tycker även att iskalla dopp tillför något euforiskt. Kicken som det kalla vattnet ger och endorfinkicken efteråt är nästan beroendeframkallande. Utöver mängder av bad under sommarmånaderna så har jag ju en tradition sedan några år tillbaka med mina vänner att ta ett årligt juldopp och bada dagen innan julafton. Men nu? Nu är jag sugen på att utöka detta och har satt upp ett mål för mig själv att jag ska bada (minst) 1 gång i månaden under 1 års tid.

För enkelhetens skull och för att ha något i kalendern som säger ”bada!” så tänker jag att den första helgen varje månad ska innehålla dopp i havet. Skulle jag vara bortrest så får jag givetvis skjuta på det någon dag, men bada. Det ska jag göra. Kommer säker ångra mig någonstans i februari då snön yr och det är minusgrader ute, men hey: 1 dopp i månaden är inte så farligt. Så länge jag har en varm jacka med mig och någon som kan ”övervaka” doppet så känns det ändå helt OK. Och det känns ju väldigt strategiskt bra att börja nu och sedan ”vänja” kroppen vid kallare temperatur månad för månad.

 

Vad säger ni? Är det någon av er som Året-Runt-Badar? Eller som kanske vill haka på mig? Det vore så himla kul om någon av er också vill ta er an denna utmaning ♥ På Instagram tänker jag att vi i så fall postar en bild på doppet under hashtaggen #BadaÅretRuntJAO. Är ni med mig?

 

 

5 kommentarer till “Bada året runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg