Göteborgstips! Lindholmen Street Food Market.


 

Igår besökte vi Lindholmens Street Food Market här i Göteborg. Har varit sugen på att besöka Kooperativet i typ ett halvår men det har inte blivit av – förrän igår.

Marknaden ligger (ja, som namnet avslöjar) just på Lindholmen och inuti den industriella lokalen (som bara i sig är magiskt vacker) ryms cirka allt det jag tycker om. Mat från alla världens hörn, musik och konstnärer som är där och visar upp och säljer sina verk. Som besökare så köper man ”matbiljetter” och sedan besöker man något av de olika stånden och löser in en biljett mot en portion mat (varje biljett = 70kr). Och herregud – jag ÄLSKAR sådana ställen! Om man skulle symbolisera en plats som just mig så är det just matmarknader. Gud så trevligt!

Stället var fullt med lördagspeppa människor och vi delade på massa god mat; en vietnamesisk nudelsallad, en pizza bianco och så en boeuf bourguignon. Mums, mums, mums! Man kunde också köpa vin om man var sugen på det eller annan festlig dryck. Igår höll vi oss till bubbelvatten men jag är sugen på att gå dit en lördag längre fram i vår för att dricka iskallt vitt vin och äta ännu mer god mat.

Marknaden är öppen på lördagar mellan 12-17.00 och varje lördag är det något nytt som händer. Igår var exempelvis en tatuerare på plats där man kunde spontantatuera sig via drop-in besök. Både jag och M gjorde varsin tatuering och jag älskar sådant – spontanitet när den är som bäst! Ska visa er vad jag gjorde lite senare i veckan.

Men ja, är ni i Göteborg en lördag så missa inte Lindholmens Street Food Market, bästa jag varit på länge!

 

 

5 kommentarer till “Göteborgstips! Lindholmen Street Food Market.

  1. Så mysigt det ser ut!
    Du tar alltid så fina bilder😍 Kan du inte berätta hur du redigerar, vart för du över bilderna från kameran? Bästa stället att spara dom på? Behöver lite tips!😊

    1. Ja, det var supermysigt 🙂
      Åh, tack snälla! Jag använder just nu Lightroom för redigering. Ibland använder jag Photoshop men har mer och mer gått över till Lightroom där jag gjort mina egna filter (presets). Jag tycker det är väldigt smidigt med Lightroom då man kan applicera dessa filter på alla valda bilder och redigeringen går då lite fortare än om jag redigerar varje bild individuellt från start.
      Angående förvaring av bilderna så använder jag externa hårddiskar. Jag har försökt hitta en digital lagringstjänst som fungerar smidigt med stora bildfiler, men har ännu inte funnit något som är helt optimalt.. Så för tillfället sparar jag allt på externa hårddiskar och gör backup 1 gång i månaden. Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg