Filmjölkslimpa.

 

 

Denna morgon var jag sugen på nybakat. Så jag klev upp strax efter kl 07.00 och svängde ihop en filmjölkslimpa – typ världens enklaste bröd. Och medan brödet gräddades i ugnen tog jag med Fredrik på en morgonpromenad. Och när vi sedan kom hem i lägenheten doftade det nybakat likt ett bageri och vi dukade fram pålägg, kokta ägg och kaffe och njöt sedan av nybakat till frukost. Så himla mysigt! Receptet går nog att variera i alla oändlighet, men denna gång körde jag på nedanstående recept. Riktigt gott och fyllt av fibrer och nyttiga fettsyror.

 

Filmjölkslimpa (1 st)

3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
1/2 dl ljus sirap eller honung
4 tsk bakpulver (alt. 2 tsk bikarbonat)
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor

 

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Rör sedan ihop alla ingredienser med en elvisp. Smöra och mjöla en brödform och klicka i brödsmeten. Tillaga i mitten av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna något innan brödet skärs upp.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg