Muffinsplåt från KitchenTime.
Om en liten stund kommer svärföräldrarna över på söndagsfika och jag har bakat vad som kan vara typ världens godaste chokladmuffins. Doften i lägenheten just nu är helt fantastiskt och om de smakar hälften så bra som de ser ut och doftar har vi en riktig 10-poängare till söndagsfikat.
Receptet är hämtat HÄRIFRÅN och ger ca 12 stora muffins.
125 g smält Smör
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
1 1/2 dl Kakao
2 dl Filmjölk el naturell yoghurt
75 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
1 1/2 dl Kakao
2 dl Filmjölk el naturell yoghurt
75 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad
i nypa flingsalt
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka chokladen. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål. Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna. Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten. Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins och toppa med pyttelite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka chokladen. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål. Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna. Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten. Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins och toppa med pyttelite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.