Som jag skrev i inlägget nedan så får ju Fredrik sina ”idéer” och kan bli helt besatt av någonting. Just nu går han igång på att torka frukt, grönsaker och mat (antar att vi ska ha med en del på resan till Österrike?). Och det är framför allt äpplen som han gått igång på att torka och vi har nu flera burkar hemma med torkade äpplen både i skivor och små bitar. Men jag klagar inte – det är fruktansvärt gott! De små äppelbitarna strör jag i müslin och skivorna äter jag som snacks. Väldigt, väldigt gott och relativt enkelt att göra om man har några timmar över – de sköter sig självt i varmluftsugnen.
Låter gott 😃 Hur varmt och hur länge i varmluftsugn? Behöver man släppa ut fukt även när man kör i varmluft?
Vi körde på 80grader i varmluftsugn (det är så lågt vår ugn kan gå, men om man kan gå lägre så tror jag att runt 60 grader är optimalt). Vi körde med varmluft, men hade ändå luckan öppen ca 1-2 cm under hela processen. Vi lät dem vara inne i ugnen i ca 5 timmar och det blev superbra 🙂