I eftermiddag har jag bakat kaka av grannens nyplockade vinbär. Enklaste kakan som påminner om barndom och med ett recept som jag kan utantill. Det går naturligtvis att variera bären efter tycke och smak, men jag tycker att den blir oslagbar med just röda vinbär.
Häpp. Nu väntar dubbelpass på gymmet följt av biobesök. Hoppas du har en härlig dag ♥
Till 1 kaka
75 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
ca 3 dl röda vinbär
Börja med att smälta smöret och sätta ugnen på 225 grader. Rör sedan ihop smör, ägg, socker och vetemjöl med en sked. Smöra och bröa en form med omkrets på ca 20 cm och häll sedan i smeten och strö över bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska ha en konsistens mellan kladdkaka och sockerkaka när den är klar – låt den alltså inte bli för torr!
Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller ät den som den är tillsammans med mängder av nybryggt kaffe.
Bästa kakan! Tror minsann att jag får gå på vinbärs-jakt jag med imorgon 🙂
Det tycker jag absolut 🙂