Idag äter jag vegetariskt, doftar på Casalo Candles och har enormt ont i min vänstra skinka (sträckte mig under dagens benpass på gymmet). Men åter till maten. Broccolipaj serverad med en sallad på päron och mögelost, alltså. Hatten av för veckans vegetariska.
Busenkel broccolipaj
100 g smör/margarin
1,5 dl vetemjöl
2 dl kruskakli
3 msk kallt vatten
1 gul lök
2 broccoliknippen
3 dl mjölk
3 ägg
salt & peppar
Blandsallad, päron, rädisor, färska champinjoner och mögelost.
Knåda ihop degen och tryck ut i en pajform. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i ca 15 minuter. Skär broccolin i buketter och hacka löken. Fyll pajskalen med broccoli, lök och äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter och låt sedan stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering.
Åh, detta ska jag testa. Ska bara byta ut vetemjöl till något glutenfritt. 🙂