Tomatsoppa med stekta grönsaker och parmesanost.


 

Denna soppa gjorde jag som lunch till jobbet förra veckan och oj så god den blev! En riktigt bra tomatsoppa är det få saker som slår och denna fick en fantastisk djup smak med hjälp av stekta grönsaker och umami från lite parmesanost. Att soppan inte tog längre tid än 30 minuter att göra får också pluspoäng! Såhär gör du:

Tomatsoppa med stekta grönsaker och parmesanost (ca 4-5 portioner)
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2 st morötter, delade i små bitar
1 st zucchini, delad i små bitar
1 st röd paprika, delad i små bitar
1 st förpackning stora vita bönor
2 msk tomatpuré
2 st förpackningar med passerade tomater
1 liten burk crème fraiche
ca 1/2 dl riven parmesanost
2 st tärningar grönsaksbuljong
Salt & Svartpeppar

 

Börja med att lägga alla hackade grönsaker i en gryta och stek i olja tills de blivit mjuka och fått lite färg. Tillsätt sedan tomatpuré och låt steka med någon minut. Häll sedan i passerade tomater, crème fraiche och grönsaksbuljong. Låt koka i ca 20 minuter. Häll sedan i bönorna och parmesanosten. Smaka av med salt och peppar och sedan är soppan färdig att servera!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg