Enkelt och barnsligt gott. Denna ”skaldjursrulle” brukade farmor laga till mig och syrran när vi var små. Och den är precis lika god nu som då.
Pannkaksrulle med keso och skaldjur.
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
Lite smör
500 g keso
1 msk majonös
1 bruk räkor (avrunna)
1 burk kräftstjärtar (avrunna) alt. några crabsticks
½ purjolök
dill
Salt & Peppar
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smöra en långpanna och häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.
Låt sedan pannkakan kallna och under tiden strimlar du purjolöken och blandar med övriga ingredienser till fyllningen. Bred sedan på fyllningen på pannkakan och rulla ihop likt en rulltårta.
Servera med sallad.
(OBS. Fyllningen kan även bytas ut mot annat, exempelvis köttfärssås, stekta grönsaker + svamp eller annat som du gillar – bara fantasin sätter gränserna).