Höjdpunkter från semestern – del 1.

Måndag och idag är det tillbaka till rutiner för första gången på 6 veckor. Vi valde lyxen i år att ha 6 veckor ledigt tillsammans jag och min kille. Hälften föräldraledigt och hälften betald semester. Kändes som en dröm då jag tidigare bara haft som längst 3 veckor semester på sommaren och nu väntade 6 härliga veckor av tillsammanstid. Visst har det funnits ögonblick med mycket tjafs (halloj småbarnsåren), besvikelse över vädret (då det stundtals regnat flera dagar i sträck), oändligt med sömnlösa nätter och jobbiga kvällar med nattning av vår lille son (som inte alls vill sova på kvällar o nätter). Men alla de där sakerna glömmer man efter ett tag och kvar i minnesbanken är de fina stunderna från semestern. Stunder jag tar med mig och kommer minnas tillbaka på som magiska. Ska vi ta en titt på några av dem? Jag tycker då det och rabblar utan inbördes eller kronologisk ordning några höjdpunkter från semestern 2024.

En regnig morgon åkte vi in till stan för att äta (enligt mig) Göteborgs godaste frukost. På Kafé Gapet i Majorna hittar ni den.

Nere i Skåne och här tog vi kvällspromenaden med Gillis som var svårsövd. Men denna promenadslinga vid havet (precis där vi bodde) var MAGISK och bjöd på otroliga solnedgångar så sämre kunde man ju absolut ha det.

Har lite svårt för sjöar har jag märkt, sjöar funkar absolut för snabbdopp men en solig dag vill jag inte hänga en hel dag vid en sjö utan föredrar alltid havet. Så även om det blir en del körning för oss (som bor i Lerum) har vi faktiskt åkt ut flera gånger till just havet för sol och bad. Här? På Getterön utanför Varberg hängde vi flera gånger under semestern.

Då kvällarna har varit krångliga med att få Gillis till o sova har det tyvärr inte blivit så mycket sena kvällar med drinkar, middagar och vänner som vi önskat. Kanske fullt förståeligt med en 5-månaders bebis dock. Så istället har vi gjort det bästa av situationen och istället tagit en tidig drink bara vi två ute på vår terrass. Här åt vi chips, Gammelknas (favorit-osten just nu) och drack drink på Gin, mynta, sockerlag och lime. Mums!

En mulen dag drog vi in till stan för att dricka islatte på Bar Centro och strosa i butiker.

I början av semestern pågick Fotbolls EM för herrar och givet var att se så många matcher som möjligt medan vi åt middagar.

Levde LIVET i min nya baddräkt från Lis Bonne Atelier i Varberg.

Hela min värld. Tänk att jag har en liten pojk som i skrivande stund är nästan 6 månader gammal och som jag i sommar fick klä i sommarplagg och känna hjärtat svämma över av kärlek.

Kvällsljuset i Skåne är något alldeles extra! Så glad att jag bokade vårt AirBnb strax utanför Vejbystrand där vi fick njuta av detta varje kväll.

Vår semester inleddes med Midsommarafton och dagen bjöd på otroligt häng med vänner, god mat, midsommarkrans (och dans) och bara massa härligheter. GIVETVIS en krans även till min lille pojk.

…och såklart hemgjord jordgubbstårta på midsommar. Se recept här: Mormors Marängtårta.

Var bjudna på fest och kunde lämna bort Gillis i någon timme. Temat på festen var ”Ursäkta jag har kommit fel” och SÅ kul o se vad alla hade klätt ut sig till.

Hade mamma och syrran på besök en helg och till middag dukade vi upp med plockmat och allt vi var sugna på. Älskar att jag i år faktiskt lagt manken till och använt några utav mina (alldeles för många) dukar och linneservetter.

Strandhäng med mina killar. Älskar att man nu packar med både UV-tält och parasoll när man ska till stranden. Halloj nya familjelivet!

En semesterdag promenerade vi bort till det lokala surdegsbageriet för frukost. En så himla mysig grej att göra. Satt i två timmar här och åt frukost, drack kaffe och pratade om livet (haha googlade absolut på ”frågor i en relation” för att prata om nya samtalsämnen och inte bara bajsblöjor och förlorad sömn).

Nybadad bebis ♥

Åt glass i Varberg. Älskar glass men skulle gärna se att fler ställen erbjöd mindre glasskulor. Är ju en person som gärna vill ha 2 eller 3 smaker men som tröttnar efter halva glassen på grund av att det liksom blir ”för mycket”. Kanelbullar kan jag äta 100 stycken. Men glass? Det är gott, men inte i mängder om du frågar mig.

En tidig middag på vår terrass. Även om det inte har blivit så många så var tillfällena som gavs helt magiska. Här drack vi rödpang och åt hemgjord peperoni-pizza.

Visst har sommaren 2024 innehållit många fler soldagar och strandhäng än 2023. Men det är ju ändå Sverige vi pratar om så visst har en del bad sett ut såhär. Men jag klagar inte, för här hängde regnet i luften och havet var alldeles stilla och ljummet så att bada var magiskt.

 

…och här någonstans insåg jag att höjdpunkterna från 6 veckor blir ganska många, så jag kommer köra en del 2 av detta också då inlägget annars tar en smärre evighet att läsa, haha.

Med det sagt; hoppas att du också haft (och har) möjlighet av att njuta utav sommaren.

 

2 kommentarer till “Höjdpunkter från semestern – del 1.

  1. Pingback: Homepage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg