Första april.

 
 
inspo

Bilder från Pinterest.

 
 

Herregud, tänk att vi redan är inne i april. I vanlig ordning tycker jag att tiden springer förbi. Hörde någonstans på en föreläsning att vi upplever att tiden går fort därför att vi är så dåliga på att reflektera över dagen. Om vi inte stannar upp någon gång under dagen och reflekterar över hur vi mår, varför vi mår som vi gör, vad som varit bra under dagen respektive vad som varit mindre bra under dagen, tenderar tiden bara att rulla på – och också öka i hastighet. Så, nu under april månad har jag ett löfte till mig själv att på kvällen skriva ner följande. 1: hur jag mår. 2: tre saker som gjort mig glad under dagen. Jag tror också att om vi fokuserar på vad som gjort oss glada under dagen att vi tillslut lyckas studera fram hur vi blir lyckliga. Jag menar; om man inte vet vad man blir glad av? Hur ska man då bli lycklig. Det kan handla om såväl små som stora saker, men genom den reflektionen tror jag vi kan komma lång, både privat och i arbetslivet.

 
 

Ja, reflektera mera – det blir fint det. Utöver denna övning bjuder också april månad på födelsedag och oplanerade helger – och det går ju inte av för hackor direkt.

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “Första april.

  1. Ett tips som jag har fått och som jag försöker komma ihåg att göra varje dag är att tänka tre positiva saker som jag är tacksam för.
    Ibland kan det vara lite tufft att komma på (kanske för jag har haft en dag med dåligt humör, kanske för att jag är för trött) och då tar jag till mina standard saker, barnen, mannen, livet. Annars kan det vara en sådan sak som att jag har suttit i solen med en kopp kaffe, hunnit med ett tåg tidigare osv.
    En jättebra övning.
    Ha en härlig helg!

    1. Låter som en mycket bra övning! Det är lätt att fastna i att tänka på saker man inte har eller saker som är dåliga. Vi behöver nog alla bli bättre på att fokusera på det som är bra och det man är tacksam över 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg