Lunchdags på kontoret. I dagens matlåda har jag med mig en variant på chili con carne och massvis av grönsaker. Supergott! Något annat som också är smaskens är soppa. I lördags gjorde jag och Fredrik en variant på gulasch och så lyxade vi till det med efterrätt i form av hemgjorda pannkakor, pressad citron, björnbär och socker. Vansinnigt gott. Receptet på soppan? kommer här:
till 4 portioner:
500g kycklingfärs (tycker denna magra färs blir utmärk i soppa)
4-5 st medelstora potatisar (delade i mindre bitar)
3 st morötter (skivade)
1 röd paprika (delad i mindre bitar)
2 burkar krossade tomater + 4-5 dl vatten
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
Salt, peppar, spiskummin och chilipuvler
Börja med att finhacka gul lök och vitlök. Fräs detta mjukt i en stor gryta tillsammans med lite olja. Häll sedan i krossade tomater, vatten, tomatpuré, potatis, morötter och paprika. Krydda med salt, peppar, spiskummin och chili efter behov – själv tycker jag att man gärna får ha i mycket av både spiskummin och chili.
Under tiden som detta kokar ihop och grönsakerna blir mjuka steker du kycklingfärsen. Blanda sedan i färsen i soppan och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Servera med en klick gräddfil och något gott bröd.
Perfekt, den ska jag göra en dag!
Mmm låter riktigt gott. Det måste jag prova. Kram Anette