Vem är Anna S?

 
 
jag


 
 

Då jag dagligen får nya fina läsare till min blogg tänkte jag det kunde vara på tiden att uppdatera er lite vem jag är – vill ni läsa igenom hela mitt arkiv var så goda, men här kommer en snabb update.

Ålder: 26 år (fyller 27 om några veckor)

Hur länge har jag bloggat? Startade min första blogg i maj år 2007 på Devote.se. I december 2013 flyttade jag hit till Elsas Entourage.

Vad jobbar jag med? Är chefredaktör på Bröllopsmagasinet. Ett fantastiskt jobb som tillåter mig att utvecklas varje dag och där den ena arbetsdagen inte är den andra lik. Jag har även ett eget företag där jag jobbar med produktfotograferingar och PR (här ryms även bloggen). Dessutom är jag instruktör på ett gym i stan där jag instruerar TRX. 3 jobb alltså. Härligt!

Vart bor jag? På den svenska västkusten. I Uddevalla närmare bestämt. Flyttade hit år 2009 då jag utbildade mig till hälsocoach.

Vad ville jag bli när jag blev stor? Arkitekt eller möjligtvis trädgårdsarkitekt.

Vad är jag riktigt dålig på? Jag kanske inte är dålig på det, men jag har en tendens till katastrof-tänk ibland (när det rör nära och kära eller mina fobier – läs längre ner). Något som jag absolut skulle behöva jobba på.

Vad är jag riktigt bra på? Att njuta. Och att projektleda arbeten – stora som små.

Mina vänner: Oh, jag är berikad med många härliga vänner, men jag kortar ner svaret på frågan litegrann och berättar om de närmaste. Min tvillingsyster Linn är utan tvekan min allra bästa vän. Sedan har vi ju också Sarah som jag känt i 25 år och som jag känner utan och innan men som hela tiden överraskar med nya egenskaper. Emil – en av de första vännerna jag fick när jag flyttade till Uddevalla. Han är personlig tränare och älskar träning, utmaningar och marängsviss. Emilie (som jag lärde känna via Emil). En helt fantastisk människa med ett hjärta av guld och en tävlingsinstinkt som ingen annan jag mött. Bobo, killen som jag gick i samma utbildning som och som älskar att baka och som har en fantastisk, cynisk humor. Och så har vi ju Fredrik. Han som jag blev blixtförälskad i förra sommaren och som utöver att vara en fantastisk pojkvän även är en av mina bästa vänner.

Kort om min familj: Min familj består av min tvillingsyster Linn, min mamma och min pappa (som är skilda och bosatta i två olika städer med nya respektive).

Längd? 169 cm

Hårfärg? Mörkblond (eller brunt. Skulle nog säga brunt med solblekta partier). Har aldrig vågat färga mitt hår så det är au naturel.

Ögonfärg? Grå/grön/blåa. Något sådant.

Favorithögtid? Julen, för att december månad är så himla mysig. Det är planerandet och fixandet inför julen som jag framförallt är så förtjust i.

Favoritmånad? Maj

Favoritblomma? Syrener. För att de får mig att tänka på alla skolavslutningar som barn

Favoritresmål? New York. Fy fasen vilket fantastiskt ställe.

Kramar eller kyssar? Definitivt kyssar – bästa som finns!

Klädstil? Hmm jättesvårt att säga en stil som man själv bär (sådant ser andra bättre). Men älskar långa fladdriga plagg, tycker att man klär upp sig alldeles för sällan och köper gärna plagg som inte många andra har.

Har du tattueringar? Japp, en liten på vänster handled (läs mer om den HÄR). Planerar dock att göra ytterligare en inom 1-2 månader.

Fobier: Flygrädd och klaustrofobi. Undviker att åka hiss alla gånger och sådana där snurrdörrar på köpcentrum gör mig alldeles kallsvettig och hjärtat slår i 220. Sedan var jag också med om en incident för två år sedan när handtaget på en offentlig toalett trillade av och jag hade alltså ingen möjlighet att ta mig ut. Fick dock hjälp efter bara 10-20 sekunder men det satte definitivt spår. Kollar alltid att handtaget sitter fast innan jag går in på en toalett. Haha, klaustrofobin som spökar men grymt jobbigt ibland.

Jag älskar att: Fika. Att en ledig eftermiddag tillbringa en timme eller två med något innehållandes socker (favoritfikat är helt klart kanelbullar) tillsammans med kaffe och en bra bok/tidning är som balsam för själen.

Här växte jag upp? I Tidaholm. Där bodde jag 20 år av mitt liv och där har jag kvar familj och släkt. Som frånflyttad älskar jag den lilla idyllen.

Det här är jag mest stolt över: Att jag är nyfiken och har en enorm drivkraft. Tror starkt på att ingenting är omöjligt och att vi kan påverka mycket mer i vårt liv än vi tror.

Bästa sättet att spendera en lördagskväll? Middag med fina vänner. Antingen på stan eller hemma hos någon. Wine & Dine alla gånger före party.

Bloggar jag läser: Det går lite i perioder hur många bloggar jag hinner med att läsa. Men jag kollar alltid in Blondinbella och Hanna Stefansson (båda bloggarna gillar jag för inspiration gällande karriär, livsstil och resor).

 
 
signatur
 
 

14 kommentarer till “Vem är Anna S?

  1. Härligt! Vi verkar lite lika du och jag.. både till ålder, längd och liv. 😉 Men kanske därför jag gillar din blogg också, för att jag kan relatera till det du skriver om.

    1. Så roligt! Härligt när man kan känna igen sig i andra människor 🙂 Glad att du kikar in på bloggen! Kramar

  2. Men åh vad kul att läsa! Har ju följt dig ett tag, men alltid kul att få lite mer inside-info!
    Du inspirerar mig!!
    Tycker du har så sund och go inställning till livet!! Det är så härligt att läsa om hur du trivs med ditt jobb, att du mår väl av träning (vem gör inte det) och att du njuter, umgås med nära och kära och tar vara på livet (läs:FIKAR) på lediga stunder! Sunt!
    Hit kommer jag varje dag, kikar, läser och blir inspirerad!
    Kram till dig!
    från fikanördiga Hanna

    1. Hej Hanna! Åh så himla glad jag blir av att läsa dina ord ♥ Det värmer verkligen och jag är glad över att kunna förmedla lite feelgood-känsla och inspiration här via bloggen. Livet (inkluderat fika, haha) är ju verkligen fantastiskt och det är så skönt när man kan njuta av det 🙂 Stor kram och trevlig helg!

  3. Två frågor.
    Är fredrik gamla kompis, som du brukade skriva om?
    Har inte du en brorsa med? Har fått för mig du en en bror i vuxen ålder.

    Ha en fin fikahelg!!

    1. Hej!
      Fredrik har jag bara känt i några månader, så tyvärr ingen gammal kompis. Kanske tänker du på Tommy eller Linus? 🙂
      Jag har två stycken plastbröder (29 och 15 år gamla). Sedan har jag även en halvbror som är 10 år.

      Tack och detsamma 😀

  4. Du inspirerar mig varje dag Anna. Älskar allt innehåll i bloggen!

    Jag vet att du tidigare läste en kurs samtidigt som du jobbade. Jag funderar själv på att läsa en distanskurs 50% på 1 år alt. långsammare på 1,5 år men undrar om jag fixar det med mitt nuvarande heltidsjobb (8-17). Vill verkligen orka med båda. Klarade du att plugga och jobba samtidigt genom bra planering eller var det något annat som gjorde att det fungerade?

    1. Hej Linnea! Tack för dina fina ord ♥
      Jag har läst flera kurser samtidigt som jag arbetat heltid (8-17). De kurser jag har läst har varit på 25% tempo, vilket jag tycker har varit perfekt. Har haft vänner som arbetat heltid och läst distanskurser på 50% och de har upplevt det som något stressigt i perioder. Så mitt tips är att, om möjligt, läsa på 25% tempo. När jag läste i den takten kände jag att det var roligt, det räckte med ungefär 1 kväll (ca 4 timmar) i veckan för att hinna med och när inte kraven blev för stora var det bara roligt. En härlig känsla att lära sig något nytt och utvecklas på det sättet 🙂 Bra planering är A och O för att lyckas kombinera jobb + studier. Jag var ganska strikt med att avsätta 1 kväll i veckan för pluggandet och det fungerade fint. Dock får man räkna med olika mycket tid/vecka beroende på kurs och inlärningstempo.
      Kram och lycka till med framtida studier 🙂

      1. Tack för ditt svar 🙂 Nu ska jag anmäla mig till den inredningskursen. Det kommer att bli roligt att lära sig mer om det! Jag tycker även precis som du att TRX är fantastiskt roligt. Kanske kan jag i framtiden bli instruktör i det också. Ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg