Min Mallorca/Palma guide.

 

Har försökt samla mina bästa Palma/Mallorca tips till er här i denna guide.
Mallorca är en fantastisk ö med så himla mycket härligt att erbjuda. God mat, goda drycker, vacker natur, charmiga byggnader och bra shopping. Svårt att inte förälska sig. Några av tipsen nedan har jag skrivit lite mer ingående om och de hittar nu under kategorin MALLORCA här på bloggen.

Om ni någon gång besöker staden/ön hoppas jag att denna guide kan vara till hjälp och kanske blir några av mina favoriter kanske även dina?

 

Mat & Dryck

 

palma-003

La Molienda (@lamoliendapalma)
Carrer del Bisbe Campins, 11

Palmas bästa frukost-ställe! Fräsch, ekologisk och hälsosam mat i sin bästa form. Kaffet är också bland det godaste jag smakat. Personalen är charmig, familjär och på detta ställe hade jag kunnat spendera halva dagen på. Äta frukost, dricka kaffe, bläddra i magasin och prata med folk. Ett måste för Palma-besökaren!

palma-005

Just Curry
Plaça de la Drassana, 7

Hål-i-väggen ställe som serverar olika typer av smakrik curry. Fantastiskt god och vällagad mat till vetting peng.

palma-001

Fibonacci (@fibonacci_living)
Finns på flera olika platser i Palma.

En café-kedja som serverar allt från amerikanska muffins till gröna smoothies. De har även riktigt gott kaffe så stället lämpar sig perfekt för en take-away om du inte har tid att slå dig ner.

palma-022

Duke Palma
Calle Soler 36

Fantastisk härlig restaurang som mixar det grekiska, peruanska och mexikanska köket. Personalen är härligt avslappnad och du känner dig genast som hemma. Missa inte de mexikanska tapasen och den hemgjorda chokladtryffeln med olivolja och havssalt.

palma-020

Simply Delicious (@simplyronen)
Plaça Navegació, 5

Libanesisk- och medelhavsinspirerad vegetarisk restaurang med fantastiskt god mat. Ett perfekt lunch-hak i charmiga Santa Catalina. Är du här så missa för allt i världen inte att äta hummusen – kan vara den godaste jag smakat.

palma-010

Cafe L’Antiquari
Carrer Arabí, 5 

Charmigt café i mitten av Palma. Perfekt för ett snabbt kaffe-stop i shoppingrundan. Älskar att man kan slå sig ner på den vackra stentrappan om bord och stolar skulle vara upptagna.

palma-013

Badal Burger (@badalburger)
Plaça del Comtat del Rosselló, 7

Hamburgar-hak som serverar fantastiskt goda burgare i klassiska och nya tappningar.

palma-007

La-Perla (@laperla_ingrosso)
Carrer d’Anníbal, 6A

Italiensk restaurang som drivs av Emilie Ingrosso. Supergod mat, fantastisk mysig miljö och fräscha drinkar. Enda minuset var att gästerna till 90% bestod av svenskar.

palma-017

Naan street food (hemsida)
Carrer de Caro, 16

Fantastisk restaurang med härlig personal och fenomenal mat. Smakrikt, fräscht och roligt utbud där du kan beställa små eller stora rätter beroende på om man vill äta själv eller dela i sann tapas-anda. Kanske det bästa matstället i Palma?

palma-016

Baren vid Es Baluard
Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10

Härligt vattenhål med kanske stans bästa utsikt över hamnen och staden. Vid Es Baluard Museum of Modern Art finns en riktigt fin bar och du kan i sann kultur-anda dricka ett glas bubbel och se solen gå ned.

palma-011

Ca’n Llimona (hemsida)
C/ De la Victòria, 12 – Sóller

Väldigt charmig restaurang på en bakgata i byn Sollér. Drivs av en passionerad dam som hela livet drömt om att få öppna restaurang. Finns bara 5 stycken bord och endast en rätt på menyn; pasta. Men det kan ha varit den godaste pasta vi smakat och att bli serverad av denna passionerade dam var en fantastisk upplevelse.

mallorca-056

RivaReno
Plaça de la Llotja, 1

Detta stället ligger mitt bland turist-stråken och går inte att missa. Glass-stället har gäster nästan dygnet runt och jag kan förstå varför. Otroligt god glass!

 

Andra ställen som jag hört mycket gott om men som vi tyvärr inte hann besöka:

Rose Velvet Bakery (@rosevelvetbakery)
Gott kaffe, fina bakverk, sallader, avocado-mackor och mysig innergård

Ziva to Go (@zivatogo)
Trendigt, veganskt ställe som serverar hälosamma saker att äta och dricka. Perfekt för frukost eller fika.

LLUIS PEREZ pastisser (@lluisperezpastisser)
Ett av Palmas finare café som serverar utsökta bakelser och gott kaffe.

Patrón Lunares (@patronlunares)
Flott och hipp restaurang som serverar mat åt det mexikanska hållet

Bagel (@bagelpalma)
Serverar bagels och wraps i modern tappning

 

Se & Göra

 

palma-004

Rialto Living
Carrer de Sant Feliu, 3

Om du vill shoppa inredning eller bara inspireras är det till konceptbutiken Rialto Living du måste gå, som ligger i shoppingdistriktet Paseo Born. I den tre våningar stora butiken finns allt från mode till inredning.

palma-019

Es Trenc

Palmas kanske vackraste sandstrand?

palma-002

Katedralen i Palma

Otroligt vacker och pampig byggnad som syns nästan vart du än befinner dig i staden.

palma-008

Valldemossa

Fantastisk bergsby som är väl värd ett besök. Åk hit och strosa runt på de vackra, stenbeklädda gatorna. Drick cappuccinos i solen och förundras över femtio-nyanser-av-sten.

dsc_9465

Cala Llombards

En av många charmiga badvikar på Palmas östkust. Kom hit tidigt för att få stranden för er själva och missa inte den närliggande vackra badviken Calo des Moro.

palma-006

Saluhallar

Inne i Palma finns två fenomenala saluhallar – Mercat de l’Olivar och Mercat Santa Catalina.. Besök dem och köp mat, frukt, vin och annat smått och gott.

palma-018

Veritas
Plaça del Comtat del Rosselló, 6

Ekologisk butik nära saluhallen de O’liviar. Här finns ett brett utbud av ekologiska produkter och butiken i sig är fantastiskt fräsch och vacker.

palma-014

Salinas d’Es Trenc (hemsida)

Om ni spenderat förmiddagen på vackra stranden Es Trenc rekommenderas ett stopp på salt-fabriken och den mysiga butiken inte långt därifrån. Se hur saltproduktionen går till och besök butiken för att köpa en stark espresso, olivolja och självklart salt i alla dess former och smaker.

palma-015

Marknaden i Inca

Om du hyr bil och åker norrut, passa på att under torsdag och fredagar besöka den stora marknaden. Marknaden, som erbjuder allt från skinnprodukter, frukt och tingentangel slingrar sig igenom hela staden.

palma-012

Port de Sollér

Om du reser med bil tar du dig enkelt till Port de Sollér och om du rest med buss kan du hoppa på något av de små tågen som flera gånger i timmen åker mellan Sollér och Port de Sollér. Denna lilla stad ligger precis vid vattnet, är otroligt charmig och här hittar du ett brett utbud av restauranger, caféer och andra mysiga platser. Väl värt ett besök om du tar dig runt Mallis.

 
 

signatur-1-17

 
 

2 kommentarer till “Min Mallorca/Palma guide.

  1. Underbara tips! Skulle behöva tips till nyårsmiddag på någon trevlig restaurang mitt i stan! Tolvslaget tänker vi oss på Es Baluard! Även tips på något hotell i stil med Born! Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg