Att vara uppe i ottan.

 
 

gran

 

Det är lördag morgon och egentligen för tidigt för att redan vara uppe och påklädd. Men idag finns det anledning till att gnugga sömnen ur ögonen lite tidigare än vanligt och byta nattlinne mot varmare kläder. Det vankas nämligen lusse-tåg. Och ja, jag vet. Lucia var igår. Men eftersom de flesta är iväg på jobb fredag morgon har kommunen bestämt sig för att lägga Lucia-tåget på lördagsmorgon, istället.

 
 

Ett mycket trevligt val tycker jag.

 

För då kan jag sitta med tindrande ögon på raden längst fram och försiktigt nynna med i sångerna och minnas egna lussestunder i skola och barndomskvarter. Och besvikelsen över när man fick en clementin i träkorgen istället för pengar, pepparkakor eller godis. Inte att leka med. Helt okej med en clementin och en godisbit. Men att frukt är godis, ja det köper man inte riktigt som sjuåring.

 

Men ja, jag ska inte ägna för mycket tankar på clementinbesvikelser utan istället njuta av trevligt sällskap, ett fint Luciatåg och förhoppningsvis kaffe och lussekatt efteråt. För ja, även om jag inte är 7 år längre så uppskattar jag fika.
 
Alla gånger.

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg