Att ha firat jul.

 
 

julafton 003

 

julafton 006

 

Den går över så snabbt, julafton.

 

Efter dagar, ja rent ut sagt veckor av planerande så kom den och svepte förbi lika fort som man hinner säga God Jul. Men om det var en bra julafton? Ja, jag kunde inte bett om en bättre.

 

Dagen började med tänd gran, julmusik och en frukost som hette duga med både ägghavlor, skinka, hemgjorda köttbullar och färska apelsiner. Sedan tog jag och mamma en duggregnspromenad innan vi blev upphämtade av syster och åkte hem för kakor och 10 minuter ta-ikapp-tiden-prat med vår älskade moster.

 

julafton 004

 

julafton 007

 

julafton 005

 

Sedan blev det bråttom, som vanligt. Och vi rafsade ihop paket, blommor och krängde på oss klänningar och tingeltangel innan det var dags att åka vidare. Hem till bästa farmor och farfar. I ett ombonat radhus möttes vi av ångande glögg och hela släkten som ivrigt tog ikapp det senaste och pratade om sockertoppar, tennisspelande och om man ska ha sjuttioelva kanaler på tv:n eller om det räcker bara med fyra, egentligen.

 

Sen blev det, i sedvanlig ordning dags för mat, Kalle Anka, 7-sorters kakor, Tomtens ankomst och julegröt. Och tillslut satt vi bara suckande i fåtöljerna och konstaterade att det var en väldigt bra julafton, minsann. Men det bästa på hela dagen? Ja det var när farmor tog oss med upp på vinden och med glittrande ögon visade oss hennes gamla kläder, brudklänning och smycken. Och vi plockade varsamt i de sköra smyckena och återupplevde minnen då vi som barn alltid försiktigt fick leka med de guldprydda broscherna och silkiga sjalarna. Och farmor viskade att vi minsann fick välja varsitt smycke att ta med hem. Ja, att på något sätt återuppleva farmor och farfars gamla minnen och vara en del av dem, det var det finaste på hela dagen.

 

julafton 001

 

julafton 002

 

julafton 009

 

julafton 008

 

julafton 011

 

julafton 012

 

julafton 010

 

Men den var ju inte slut än. För när det mörknat ute åkte jag och syster hem till mamma för julfirande 2.0. Och vi åt saffransdoftande fisksoppa, kollade på Karl-Bertil Jonssons jul och fick vi ta oss an det enorma berg av julklappar som låg under granen. Och varje får jag på tok för mycket fina saker och måste springa runt och krama alla och säga tack tusen gånger om. Världens finaste familj, ja det har jag alla gånger.

 

Så,

 

en julafton fylld av människor jag tycker om, kramar, oansenliga mängder mat och en beundran över fina saker man fått och en värme i själen över de saker man gett. Jag kunde inte bett om mer.

 

Kappa och päls – H&M
KlänningÅhlens
Smycken från – H&M och The Jewlery

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg