Att ha uppförsbacke.

 
 

kvällsmys 006

 

Jo, det var ju inte det lättaste att kliva upp ur sängen imorse, alltså. 

 

Inte när klockan ringde okristligt tidigt och himlen var becksvart utanför fönstren och den frukostbuffé jag njutit av de senaste dagarna istället ersattes av havregrynsgröt och ett lite för hårdkokt ägg.

Men det är varken avsaknaden av croissanter eller sovmorgonar som är mest uppenbart, utan tomheten. Känslan av att något fattas mig.

 

Känner ni det också? För mig blir det alltid så väldigt tydligt efter dagar av planerande, tillsammanstid och att alltid ha något på gång. Hela december har mer eller mindre varit en månad av se-fram-emot-tid och fixande och donande. Och plötsligt är allt det där man sett fram emot redan avklarat. Som om någon knäppt med fingrarna och askungensagan förlorat sitt skimmer.

 

Men jag vet att känslan av tomhet snart kommer försvinna. Dagarna ersätts med nya hittepå och människorna jag älskar finns ju fortfarande kvar på behagligt avstånd eller bara ett telefonsamtal bort. Så det är bara en liten uppförsbacke nu, sen blir det bättre. Och det är ju faktiskt bara 2 dagar kvar till långhelg och mer tid för sådant som gör själen lycklig.

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “Att ha uppförsbacke.

  1. jag känner precis tvärt om. så skönt med egentid. Tystnad och lugn. Tid att bara göra vad jag vill göra. Inte förhålla mig konstant till andras tider, preferenser osv. Just me myself and I (och min sambo) .

    njut av denna tid för ett tu tre är det sommar och den sociala kalendern fylls till brädden igen.

    1. Så sant så det du säger. Jag älskar också egentid men är tyvärr lite för rastlös för att inte boka in något i kalendern 🙂
      Men visst ska vi njuta av lugna dagar lite till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg