Och så var det det här med blommorna.

 
 

kvistrosor 001

 

Sedan några månader tillbaka har jag som tradition att köpa fredagsblommor. Färska snittblommor gör så otroligt mycket i ett hem och de där 50-100 kronorna i veckan är egentligen inte mer pengar än vad man lägger på en utelunch eller fika.

 

Så,

 

det är med glada steg jag traskar in i blomsterbutiken på vägen hem från jobbet på fredagarna för att välja och plocka ut den bukett som ska pryda vardagsrummet. Men ja, snittblommor är ju alltid en liten chansning. Vissa gånger håller blommorna sig fina veckan ut och andra gånger håller de knappt 1-2 dagar innan de ser ut att ha gjort sitt. Så var det denna gången. Köpte fantastiskt fina kvistrosor och placerade i vasen. Men redan dag 2 slokade de något fruktansvärt och dag 3 var det helt vissna. Inte så roligt.

 
 

Har ni något tips på snittblommor som verkar hålla sig fina i lite mer än ett par dagar? (köpte nejlikor för någon vecka sedan och de höll sig fina i nästan 2(!) veckor).

 
 

signatur

 
 

10 kommentarer till “Och så var det det här med blommorna.

  1. Nejlikor som du sa, men även ranunkler och krysantemum (stavning på det?) brukar hålla sig länge bara får en bukett med bra kvalité 🙂

  2. Tack för en trevlig och inspirerande blogg! Extra roligt att vi bor i samma stad. Känns som om jag ser staden med nya ögon genom dina fina bilder! Ang blommorna, så brukar jag undvika blommor som står i kylen. Det blir en så stor temperaturskillnad när de väl kommer hem, så att de inte klarar det. Köper mina fredagsblommor oftast på Maxi, där de stått i rumstemperatur. Känns naturligtvis roligare med blomsterhandlare, men tyvärr håller de många gånger inte mer än ett par dagar. Eller kolla när din blomsterbutik får leveranser och köp samma dag. Lycka till!

    1. Vilket supertips! Har också märkt att de blommor jag köpt i matbutikerna ofta håller sig någon dag längre. Men som sagt var, det är ju lite roligare att köpa i blomsterbutikerna, men får fråga dem angående leveransdatum 🙂
      Vad roligt förresten med en läsare i samma stad! Vad glad jag blir av dina ord.

  3. Ännu en läsare från samma stad 🙂 Kul att följa dig och se bilder från bekanta gator.
    Gällande blommorna… Blomsterlandet tror jag får påfyllning tisdagar och torsdagar… och tyvärr Ranunkler fungerar inte många dagar hos mig. Jag tycker de är väldigt känsliga.
    Däremot köpte jag körsbärskvistar i bunt från Blomsterlandet och de har jag haft i 2 veckor nu, superfina.
    Krysantemum, nejlikor, liljor, kraftiga rosor, tulpaner som har en ”hårdare knopp” …alltså inte de med små blommor utan man känner lite stuns i knoppen 🙂 Det är väl de bästa jag kan komma på nu.
    Men a och o är ju nytt snitt, nytt fräscht vatten typ varannan dag och är det rosor…hett vatten.
    Lycka till! Färska blommor är ju det bästa och jag brukar handla alla mina på antingen Blomsterlandet eller Maxi 🙂 Kram

    1. Vad roligt att höra 🙂
      Brukar själv handla blommor på Blomsterlandet och om de får in blommorna på torsdagar borde ju de hålla kvalitén ganska bra. Men är dålig på att byta vatten i vasen, det får jag skärpa mig med. Sedan blev jag himla sugen på att inhandla körsbärskvistar nu måste jag säga 🙂 Kramar och tack för tipsen!

  4. När jag kommer hem låter jag blommorna vara kvar i sin förpackning i någon timme för att vänja sig innan ”jag tar av jackan” på dem sen en ny snittyta och en skvätt klorin.. detta är ju bakteriedödande och tar bort det som gör att blomman surnar och vattnet doftar blä… Mina nejlikor och kryss står i två tre veckor och rosorna minst en vecka…

    1. Fiffigt tips det där med klorinet, det får jag nog testa! Verkar som om nejlikor är rackare som är tåligast av snittblommor, så det for nog bli ett fång med sådana imorgon 🙂

  5. Mitt tips är att varje morgon slänga i ett gäng isbitar tillsammans med tulpanerna-då kommer de hålla sig länge! De vill ha det kallt, tänk vår 😉 jag hittade några tistelliknande kvistar på torget igår. Med blålila nyans, sjukt snygga! De pryder hela huset i olika sorts kombinationer. Lycka till!

  6. Rosor skall snittas om vid hemkomst och placeras i VARMT vatten! Sen gör man om denna procedur varje dag, nytt snitt och nytt vatten! För att de ska hålla så länge som möjligt köper jag alltid på blomsteraffär, för de från t ex ICA är ingen vidare värst kvalité på…. Kolla in stjälkarna! De ska vara TJOCKA! =)
    /Malle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg