Pluggonsdag.

 
 

pluggonsdag 001

 

pluggonsdag 003

 

Mina onsdagseftermiddagar. Ja, de har kommit att bli till rutiner. Fast en rutin som jag gillar.

 

Efter jag slutat jobbet sladdar jag bilen hem. Och när jag kommer hem är det nu viktigt att sängen är bäddad, disken diskad och de sedvanliga klädhögarna på golvet undanplockade. Ska jag kunna göra något ostört behöver jag ha det snyggt runt omkring mig. Jag kan till exempel inte sitta i soffan och njuta av en film/plugga/eller göra något annat om jag vet att det ser ut som tredje världskriget i köket. Jo jag vet, det finns säkert en bokstavskombination för detta.

 

pluggonsdag 004

 

pluggonsdag 006

 

Hur som helst.

 

När jag alltså kommer hem till en städad lägenhet sätter jag på kaffebryggaren, rotar i frysen/skafferiet efter något innehållandes socker och sedan slår jag mig ner i soffan.

Sätter på datorn och trycker ”play” på nästa videolektion och sitter med kaffekoppen och anteckningsblocket redo. Sedan försvinner jag i tankar om ny kunskap och jag är som en disksvamp i dessa lägen och bara suger åt mig all information och vill liksom inte att det ska ta slut. Och det gör det ju inte heller. För när det kommer till kunskap finns det liksom inget slut. Framför allt inte på de saker man intresserar sig för.

 

pluggonsdag 005

 

pluggonsdag 002

 

Kursen jag läser? En distanskurs via Högskolan i Jönköping. Kursen heter Fotografi – Visuell kommunikation och är en utav de bättre kurser jag läst. Upplägget, innehållet, lärarna. Allt är fantastiskt.

 

Det är allt som allt fjärde distanskursen jag läser. Jag brukar påbörja någon ny varje termin. Och även fast heltidsjobb, deltidsjobb, plugget och bloggen ibland kan bli lite för mycket att göra så trivs jag. För jag blir så lätt rastlös och jag inser att kan jag kombinera nytta med nöje, ja då läser jag gärna hur många kurser som helst.

 
 

signatur

 
 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Pluggonsdag.

  1. Det är en sak jag tycker är toppen med Sverige, att vi utan kostnad kan studera och lära så mycket vi vill (det är väl bara privatskolor, som såvitt jag vet tar avgifter). Jag beundrar dig Anna, du verkar vara ett riktigt energiknippe och en person som vet hur man njuter av livets goda ting 🙂

    1. Ja, det är verkligen en frihet att kunna göra det. På så sätt har alla möjlighet att studera.
      Åh tack, det var väldigt fint sagt! Vad glad jag blir att jag uppfattas så 🙂

  2. Tack för att du svarade så snabbt på instagram i går =) Jag har redan kollat upp utbildningen och ska skicka in en ansökan med hopp om att bli antagen till nästa kursstart!! Tusen tack för tipset=) Kram

    1. Åh vad roligt att höra! Hoppas att du blir antagen 🙂 Högskolan i Jönköping har också en väldigt bra kurs inom bildredigering som heter Digital Bildbehandling. Samma lärare som håller i kursen och en bra kurs om man vill lära sig lite mer i Photoshop 🙂 Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *