Det där med lunchen.

 
 

korvsallad

 

Ja, måndagen är åter och uppdukning av långfrukost och finmiddagar får vänta tills vi har fredag-lördag-söndag igen. På veckodagarna är det matlådor som gäller. Kollegorna på kontoret skrattade högt och hjärtligt de första dagarna åt min kasse med mat jag alltid släpar med mig, men jag antar att de har vant sig nu. Vid hur mycket jag äter, egentligen.

 

Varje dag är det mellanmål + lunch + frukt + mellanmål + eventuellt ett mellanmål till som tas med till jobbet. Och för att jag inte ska ägna alla dygnets lediga timmar åt att förbereda morgondagens matkasse brukar jag fixa en del under helgen. Som på söndagar, till exempel. Då kör jag en veckohandling där jag planerar måndagens-fredagens matintag och handlar allt jag kan tänkas behöva. Sedan brukar jag ställa mig och laga mat. Lagar oftast 2-3 olika rätter vilket resulterar i ca 10 matlådor varje gång.

 

Att lägga 2-3 timmar av helgens tid åt just detta innebär så otroligt mycket mer fritid för mig på vardagarna och något som är guld värt.

 

Vad som fanns i dagens lunchlåda?  Ja, något så sexigt som korvsallad. Men ja, namnet bedrar. Så laga den, döp den till vad ni vill och njut av en god och hälsosam lunch.

 
 

Till ca 4 personer.

2 dl matvete

ca 500 g korv av kryddig karaktär (med kötthalt över 85%)

2 paprikor

1 purjolök

Ruccola

Chiliflakes (efter tycke och smak)

 

Koka matvetet enligt ansvisningarna på förpackningen. Skär sedan korvarna i slantar. Stek tills de fått lite färg. Strimla purjolök och fräs mjuk i lite olja, under tiden finhackar du de två paprikorna. Blanda sedan matvete med korv, purjolök och paprika och krydda med chiliflakes. Servera med ruccola (jag hade en bit grekisk feta kvar i kylen som jag toppade det hela med).

 
 

signatur

 
 

1 kommentar till “Det där med lunchen.

  1. Hej och tack för receptet! Jag ”motions tränar” men äter ändå som en grovarbetare och vill gärna fixa bra matlådor också! Bra med nya tips och tack för en trivsam blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg