Långkok som snabbmat.

 
 

pulledpork

 
 

Hej på er! Hoppas ni har det bra, kanske är ni lediga och njuter långhelg för fullt eller så kämpar ni de sista timmarna innan helg. Själv är jag tillbaka på kontoret och röjer undan veckans sista jobb innan det vankas helg igen och fastän det är fredag känns det som måndag och jag får dubbelkolla almanackan innan jag kan fastslå att det är fredag, på riktigt. Röda dagar mitt i veckan är underbart men det förvirrar mig, en aning.

 
 

Men det är fredag – veckans bästa dag och när det vankas fredag och helg kommer även stunderna då vi äter lite extra gott och kan sitta ner tillsammans och göra upp planer för kommande veckor, berätta om vad som hänt under dagen eller bara sitta tysta och äta mat med händerna och sucka av njutning. Pulled pork? Ja det är precis sådan mat.

 

Tidigare i veckan köpte jag faktiskt en ”färdig bit” Pulled Pork. En bit som inte behövde vara inne i ugnen i 6 timmar utan endast 25 minuter innan den var redo att dras isär med två gafflar. Bästa uppfinningen när vardagen inte innehåller utrymme för marathonmatlagning.

 

Min pulled pork serverade jag sedan i pitabröd, med ajvar relish , strimlad vitkål, gurka och en sås på kvarg+pressad vitlök. Och att njuta av fredagsmat som bara tar 25 minuter att svänga ihop en onsdag kan göra färdig pulled pork till den bästa uppfinningen, typ.

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg