Balkongpyssel.

 
 

balkongprojekt 003

 
 

Alltså, oftast när jag tar mig an ett projekt blir det bra. I slutändan liksom. Även om resultatet kanske inte blev det jag förväntade mig från början blir jag ändå nöjd med resultatet (sett till den tid och möda jag lagt ner på projektet, liksom).

 

Men ja….. dagens byggprojekt? REN KATASTROF. Jag skulle ju bygga en möbel till min walk in closet, en typ variant på ”bokhylla” där jag skulle förvara alla mina kläder och smycken och väskor och skor. Men jag antar att vissa saker lyckas man inte med helt enkelt och jag har idag ägnat flera timmar åt att såga, slipa, borra, mäta och skruva och framför mig har jag nu en möbel som jag har god lust att kasta ut genom balkongen. Den är både ful, fel, gänglig och oerhört klumpig. Fyra fel av fyra möjliga med andra ord jag har ont i hela kroppen efter dagens slit och känner mig ganska förbannat på att jag lagt ner både tid och pengar på något som jag inte kommer eller vill använda. Tror jag. Det kanske går att rädda men just nu vill jag inte se åbäket…

 
 

Så ja,

 

jag tycker vi lämnar det där och istället pratar om ett projekt som blev bra. Balkongen.

 
 

balkongprojekt 006

 
 

Som ni vet har jag fixat i ordning ena halvan av balkongen. Men hur det såg ut på andra sidan? Ja, hmm låt oss bara säga att jag försökt ignorera det de senaste månaderna. På andra sidan dörren trängdes döda växter med gammalt virke och påsar med jord och betong och lekakulor. Och dammsugaren hade också fått flytta ut hit eftersom jag inte riktigt visste vart jag skulle förvara den (ni som bor/bott i en etta vet vad jag menar…). Ena halvan av balkongen såg alltså mer eller mindre ut som en soptipp.

 
 

balkongprojekt 007

 

balkongprojekt 008

 
 

Men nu? Nu har jag ägnat lediga dagar åt att röja undan allt gammalt. Och istället köpte jag ett planteringsbord på Biltema som jag målade svart och har fyllt med saker jag tycker om istället för saker som borde slängas. Och resultatet är att jag nu har en hel balkong, bestående av två halvor som jag nu vill spendera all ledig tid på. Ja, balkongprojekt. Något som lyckades. Och åbäket till möbel som jag försökte mig på idag? Ja vi ska se om det går att rädda, det också.

 
 

balkongprojekt 005

 

balkongprojekt 004

 
 

Planteringsbord – Biltema
Vattenkanna – Biltema
Doftljus – Casalo
Tavla med print – Ylva Skarp
Oljelampa – Fått i present (tror den är köpt på Blomsterlandet)

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “Balkongpyssel.

  1. Så fräscht! Vad har du använt för färg till planteringsbordet? Flera varv? Ser ut att täcka bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg