Och så var det det där med håret.

 
 

permanent 002

 
 

Jag har gått lite i hår-tankar nu det senaste. Ni förstår jag tillhör kategorin ”tråkiga människor” hos frisören som aldrig gör något nytt. Jag har till exempel aldrig färgat håret och det mest crazy-aktiga jag gjort är att klippa någon form av tuppkam på det glada 00-talet. Men annars? Nej jag trivs för det mesta med mitt hår, både färg och tjocklek är jag nöjd med även om mitt hår precis som så många andras verkar leva sitt egna liv ibland.

 

Men,

 

på senare tid har jag blivit lite nyfiken på det här med permanentat hår (jo, jag vet. Tant-genen inom mig liksom jublar nu) men jag tycker det är vackert. Som ni säkert sett på några av de senaste fotona har jag lite mer lockar än vanligt. Hemligheten? Jag duschar på kvällen och gör sedan 5-6 flätor medan håret är blött. Flätor som jag sedan sover med och tar ut på morgonen efter. Och resultatet? Ett oerhört lättskött, busigt hår som mest är vackert och fluffigt hela tiden. Ni förstår, mitt underhår är lockigt. Riktigt riktigt lockigt. Men överhåret är liksom platt. Och den kombinationen med både platt och lockigt hår? Ja, ej så charmigt. Så därför funderar jag på att ta tillvara på mitt lockiga underhår och kanske permanenta överhåret. Eller hela håret (jag kan inte så mycket om det där med permanent och därför är det kanske bäst att en frisör får säga sitt).

 
 

permanent 001

 
 

Men eftersom jag också tillhör kategorin ”tråkiga människor” är jag livrädd för att permanenta håret. Tänk om det inte blir bra? tänk om jag aldrig får tillbaka mitt naturliga hår? Tänk om jag blir så missnöjd så att jag måste rakpermanenta det och sedan vara missnöjd över att just håret är så rakt och platt.

 

Men som sagt. Nyfiken är jag och det hade varit trevligt med lite lockigare barr nu på sommaren då man aldrig riktigt orkar fixa frisyren utan vill ha något busigt, ruffsigt och lättskött. Men frågorna är många. Kommer en permanent att skada mitt hår? Kan man göra en permanent som ”tvättas ur” eller sitter permanenten i tills håret vuxit ut? (hey jag har inte lust att se ut som en clown om 6 månader med platt utväxt och lockiga toppar).

 
 

Så jag undrar. Är det någon av er som har erfarenhet av permanentar hår? Kanske har ni haft det själva eller kanske finns det någon frisör som läser bloggen och kan ge mig lite tips/råd kring detta.

 
 

signatur

 
 

16 kommentarer till “Och så var det det där med håret.

  1. Kör på Anna! Ok, rådfråga först, men do it! Ett Carrie Bradshaw-svall är PRECIS den snyggaste frisyren till alla vackra och nätta sommarklänningar som kommer att bäras närmsta månaderna. Kram Lina (som själv vill ha ett Sex And The City-svall men som fick ett infall och klippte av håret ca 2,5 dm istället för att ta till permanenten)

    1. Carrie Bradshaw-svall är EXAKT det jag vill ha :)! Men, att döma av folks erfarenhet är det nog ganska knivigt att få till.. men vem vet, det är väl värt ett försök?

      Och du, kortklippt hår är snäppet under Bradshaw-frillan 😉

  2. Jag har permanentat håret några gånger. Permanenten sitter i och kan inte tvättas ut.
    Man kommer få den raka utväxten sen om man inte permanentar igen. Man kan permanenta stora lockar, mellan och små.
    Jag testade att permanenta hemma UTAN permanent vätska BARA papilotter o halvtorrt hår för då kan man skölja ut det bara sen på morgonen om man inte gillar det.
    Min frisör tipsade mig om man vill ha lite busigt lätt vågigt hår så tvinna håret i några stycken knorrar men var försiktig med topparna o fäst det med gummiband o sen sover du med det, sen tar du ut gummibanden o skakar lite på håret o spreja med salt vatten eller OSIS+ TWIN CURL curts jag köpte hos min frisör o den är jätte bra. Du kan ta det innan du tvinnar håret o så har du det en stund en timme eller två innan du ska ut så släpper du ut det o så sprejar du lite salt vatten sprej o skakar lite på huvudet med håret o klart. Det brukar jag köra på sommaren o även året om o det är så lätt o snyggt sen. Testa att tvinna några slingor bakåt åt det håll. Kram

    1. Ja, det är ju också alternativet. Att bara fläta håret eller köra det i spolar utan permanentvätska för en daglig ”permanent” som sedan går att skölja ur 🙂 Problemet är väl egentligen att jag är för lat för att göra det efter varje gång jag duschat (men fördelen är ju att man inte ALLTID behöver ha permanentat hår). Ska testa det med att tvinna några slingor. Kram!

  3. Åh, jag som tycker du har så fint hår redan nu 🙂 Men jag förstår hur du tänker, man känner ju sitt eget hår bäst. Dock skulle jag vara lite försiktig – har tyvärr aldrig blivit riktigt nöjd med en permanent… Dock var det väl typ 25 år sedan jag gjorde min senast, så produkterna och tekniken är säkerligen MYCKET bättre nu! Dock minns jag just utväxten… Men rådfråga din frisör – hen vet ju såklart bäst!

    Kram Nina

    1. Haha ja utväxten är väl det jag är mest rädd för :/
      Men kanske kan hålla tummarna för att produkterna/tekniken gått framåt 🙂 Kram

  4. permanentade mitt hår för många år sen och det är inget jag gör om. Hade axellångt hår som blev kort och krulligt = clownperuk. 🙁 kanske om man gör vågigare, glesare permanent.
    Lyclka till 🙂

    1. Hmm, ja clownlooken är väl inget jag eftersträvar – får höra mig för hos en frisör om olika ”varianter” 🙂

  5. Jag permanentade mitt hår för många år sedan, hemma! Hujedamig att jag vågade låta mamma göra det. Det blev bra och jag minns att jag var nöjd. Dock hade jag blonderat hår och det har jag lärt mig man inte ska ha! Det slet något ofantligt på mitt hår. Så det är ett plus att du inte har färgat. Har man också lite längre hår tycker jag personligen man får till det snyggast med permanent 🙂 som någon annan sa, rådfråga en frisör först och se vad dem tycker. Jag tyckte nog inte min utväxt var så störande, eftersom jag inte kan minnas att jag stördes av det. Du kan ju alltid locka till det lite själv eller göra någon frisyr så man inte tänker på det isåfall 🙂

  6. Anna, du är ju min HÅRGUDINNA redan nu som du är!! 😉 Vet inte om du sett vad som inträffade nu sist när jag var hos frisören, men – let´s just say I´m not in an exerimental mood right now… Kram från Big Bird/Pippi Långstrump/Rödluvan

  7. Jag har pentat håret två ggr. Eller tre ggr faktiskt.

    Jag hade fått för mig att ja ville ha en affro-frilla. En tight svinlockig permanent. De blev så jäääävla snyggt. Såg skitnaturligt ut och var hur lättskött som helst! Klev upp på morgonen och rufsade runt lite i barret och vips så va de perfekt. Ett par snygga stora örhngen till de och man va klar liksom.
    Sen……började håret växa. Och herre gu va de såg ut!!! Fi fan!
    Rakt i botten och sen aslockigt. Då provade jag jag penta igen, typ fyra månader efter första permanenten. Du kan ju tänka dig va mitt hår tyckte om det. De blev torrt som fnöske och man va ju mer eller mindre livrädd om man skulle tutta eld om man gick för nära ett levande ljus. De va inget annat än att klippa av skiten. Asså verkligen klippa av skiten. Ja fick nån cenimeterlång frippa a lá Jean Seberg. De va ju jävlit snyggt de också, men ganska stora kontraster…

    Sen gick åren och nu för någon månad sedan ville jag testa igen. Fast den här gången ville jag liksom ha stora lockar a lá Carrie Bradshaw. Min frisör var noga med att poängtera att alla bilder jag tog med till frisören var stylade lockar och inte på långa vägar några permanentade lockar. Men ja tänkte nånstans att så jävla stor skillnad kan de inte bli. Men jo….jag ser ut som en pudelrockare. Asså på riktigt.
    Men hey…De är bara embraice it o kör på hela den härliga 90-tals looken.

    Jag kommer aldrig mer permanenta mig.
    Specielt inte när man börjar tänka på alla kemikalier som går in i kroppen och ut i avloppet som aldrig renas och sen in i fiskarna och dricksvattnet, men de är ju en annan disskusion.

    Ja de här blev ett låååång inlägg.
    Jag vet också att hade jag inte pentat mig nu hade jag gått och tänkt på de ända tills jag gjorde de, men sån är jag. Har nåt fastnat i huvet så gr de inte o få de ur skallen förns man har testat, så kör om du vill, men var beredd på att de kan bli skit av de hela. 🙂
    Bra tips va!

    Kram! O tack för en trevlig blogg!

    1. Haha ÄLSKAR kommentaren!! Och jo, jag är nog lite som dig – har jag fått för mig något får jag liksom inte ur det från skallen förrän jag faktiskt genomfört det. Men då kanske det är bättre att göra permanenten nu på våren/sommaren då (jag menar, det tänds ju inte lika många ljus inomhus nu under sommarhalvåret) 😉 Kram och tack ♥

      1. Haha! Nej inte lika många levande ljus nu på våren. Kör, ba kör!
        Väntar med spänning på inlägget med lockigt hår!!!

  8. Läste en hemsida på internet att köpa först Hårinpackning för permanentat hår och balsam för permanentat hår och hårolja, hårserum, innan man beställer en tid hos frisören för en permanent! Permanenta håret när det är längre än axellångt så slipper det bli så kort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg