Trollabo kvarn.

 
 

trollabo 001

 

trollabo 004

 
 

Överraskningssöndag. Det är fina grejer det – speciellt om de får tillbringas på det sätt som gjordes idag.

 

Pappa tog nämligen med oss födelsedagsbarn med respektive och familj och så åkte vi till Trollabo Kvarn strax utanför Herrljunga. Och vilket ställe det var! En gammal mjölkvarn omringad av porlande vatten som gjorts om till restaurang och café och konferenslokal med rustika väggar av trä, grova takbjälkar och ett fantastiskt ljusinsläpp. Och på övervåningen hade de dukat upp till långbord och längs väggarna satt vimplar gjorda av linnetyg och spets och på vita dukar stod vinglas och små vaser med nyplockade blommor. Det kändes som att befinna sig i ett homestylat Emil i Lönneberga. Typ.

 
 

trollabo 003

 

trollabo 002

 

trollabo 006

 
 

Och vi åt. Dagens söndagsmiddag bestod av en amerikansk komponerad trerätters och det var så gott att jag inte ens hann fota maten innan den var uppäten och vi satt och åh:ade och lutade oss tillbaka i stolarna och knäppte upp översta byxknappen för det som väntade. Efterrätten bestod nämligen av en enorm tårt- och kakbuffé. Och okej, med risk för att låta som Agda 97, men alltså… hembakat. Det finns inget som slår hembakat. Och vi åt tills vi nästan fick rulla ut ur lokalerna.

 
 

trollabo 005

 

trollabo 008

 

trollabo 007

 
 

Så ja,

 

en överraskningssöndag där tiden bestod av att äta oerhört gott i fin miljö och med människor jag tycker om. Mer kunde jag inte önska mig och det var en perfekt avslutning på helgen.

 
 

Blus – Lindex

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg